Borta Bra Men Hemma Bäst

Helgen som varit har fröken tillbringat i Dalarna- Borlänge och Rättvik. Borlänge verkar ju inte vara den roligaste staden i Sverige direkt. Nästan så jag saknade Borås när jag va där och då är de illa. Hursom, vi sov bara i Borlänge så de spelade mer eller mindre roll. Vi skulle till Dalhalla i rättvik och titta på P-floyd vilket va sjukt bra. De va häftigt att sitta där i "gruvan" och se denna riktigt bra show.




När man åkte bland husen i Dalarna kunde ja inte annat än o reflektera över hur i mina ögon "Svensson" de va där.  ALLA då menar jag verkligen ALLA husen va röda me vita knutar. Visst de är väl jätte gulligt men.
Röda hus med vita knutar, vita staket, stor studsmatta, volvo, husvagn så såg de ut vart man än vände huvudet.
Funderade över detta i princip hela vägen hem,  ju mer ja tänkte på de ju mer klingade "Svensson" illa i mina öron.
Jag får helt enkelt se vart jag slutar när de är dags för mig att stadga mig med hus och hela den baletten.

Va nere och handlade precis, tog mig tid att släpa fötterna efter mig och vara en sådan som alla hatar. En som glor på folk o drar fötterna efter sig. Njöt!
Jag känner igen ansikten ganska bra så när jag såg vissa av folk som brukar vara på mitt jobb i nyktert tillstånd, inte me killen/tjejen dom va me helgen innan så skiner jag upp. Skadeglädje eller vad man nu vill kalla de men vetskapen att JAG vet vad dom tror att ingen har koll på, de får mig att flina för mig själv.
De är en av fördelarna med migg jobb, man ser så mycke och vet så mycke om folk som do inte har en aning om. Eftersom folk är onyktra hos oss så känner dom inte igen oss utan arbetskläder.
Fortsätt drick sprit o förgyll min vardag!

. . .

Är trött idag, jätte trött. Blir inget inlägg för tillfället . .


Hetro Eller Homo ?

Ännu en dag avklarad på jobbet, vart än helt okej kväll faktiskt. Trevliga gäster och glad personal.
Hade även världens bästa grabbar på besök idag. Kourosh, Artin och David. Dom gav kvällen en liten guldkant då dom är grymt roliga.
Saknat Kourosh som fan då han vart i Bacelona, så helgen va rätt trist då vi egentligen skulle jobbat ihop. Nu är allt i din ordning igen vilket jag är glad för.

Dagens djupa diskussion gick i könsbytets tecken. Var mycke intressant och faktiskt rätt tankeväckande. Frågorna var som följer:
Om en tjejbyter kön och blir tillsammans med en tjej, blir hon då homosexuell eller hetrosexuell?
Om en tjej byter kön och blir tillsammans med en kille som byter kön blir dom homosexuella eller hetrosexuella?
(alternativt kan detta även gälla en kille men hursom)

Andra frågan konstaterade vi att svaret va att dom blir hetro, för oavsett så är de två olika kön. Tjejen i detta fall blir ju bara killen och tvärtom så de är ju egentligen inga konstigheter.

Men då är de första frågan som är oklar. Vi dividerade och hade oss men kom egentligen inte fram till någon vettig lösning. Alla tyckte givetvis olika och tillslut gav vi upp och gör de vi alltid gör när vi har någon fundering : Sms:ar 118 100.

Svaret vi fick var detta här:
Om ett par vars den ene parten har genomfört ett könsbyte definieras som ett homosexuellt, eller ett hetrosexuellt förhållande är upp till dem att bestämma. 118 100 tror att de tjejer som byter kön troligen gjort de för att de har en manlig själ från början. När könsbytet sedan gjorts så finns inget spår av någon kvinnlighet kvar och de kan då definieras som hetrosexuella.

jag tycker de låter rimligt, vad tycker du?


.

Frisören ? Ja tack !





























♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥









 


Ideal

Idag stod i kylen en fruktsallad, de va dagens frukost på denna nya "diet" jag tydligen ska försöka mig på. Jag är van att äta mackor, med mycke smör och ost men inte numera.

Sålänge jag har mitt underbara kaffe är ja nöjd
.

Men varför håller man på med alla dessa dieter o jojobantningar ? Vem försöker man imponera på egentligen? Vad för ideal är de man försker uppnå?
Jag tror iallafall att för min del är de mig själv, jag är inte nöjd och tänker åtgärda. Men undrar vad de grundas på egentligen. Funderat mycke över detta och kommer inte fram till något vettigt svar. Återkommer med uppföljning av dieten iallafall. Duschen nu, Sen jobbet!


Förutfattade meningar

Har haft rätt trevliga gäster idag, eller så är de så att jag kanske bara mött folk me ett grymt serviceminded sätt och gjort mina gäster glada, vad vet jag ?!
Fick beviset på att Stockholmare inte är så dryga som alla säger. Har umgåtts mycke med Stockholmare och aldrig fått intrycket av dryghet eller något i den andan heller men folk har alltid sagt till mig: Liza Stockholmare som är så dryga
Tänkte att de kanske va för att de va mina vänner dom är så trevliga men ack nej.
Idag hade vi kanske 30 gäster varav 25 av dom va från Stockholm. Vissa va studerande och vissa va på genomresa via jobbet. Sånna Grymt trevliga gäster som jag haft idag har jag sällan haft. Ännu en gång kan de va att jag va extra trevlig men de spelar mej mindre roll.

Detta fick mig genast att tänka på vilka förutfattade meningar man har om folk. Dom som säger att dom inte dömmer ljuger. Alla gör de mer eller mindre.
En rakad, vältränad, tatuerad kille är genast på något sätt kriminell
Någon med mycke pengar är snobbiga
En blond tjej med silikon är utan tvivel en bimbo

Hur kommer de sig att man har sånna bilder av folk ? Är de inpräntat att man ska dömma folk efter utseénde eller bakgrund ? vad vet jag, jag vet iallafall att jag liksom alla andra kommer fortsätta dömma folk.

Kan inte annat än undra vad folk tänker när dom ser mig ? Jag tycker själv inte jag tillhör någon kategori!



Nogg.se/Natty

Dagens ros: http://nogg.se/natty för hennes otroligt fina bloggdesign. Liza är lika bra på bloggdesign som en blin är på att se sig för innan han går över gatan. tack Natty




Jaha idag är de lördag vilket i sin tur innebär att igår va de fredag. Föraningen jag hade under gårdagen var att de skulle vara ganska lugnt igår och så va de också. trodde att folk va pank nu innan löning men så kom ja på- BARNBIDRAGET!

Ja någon fördel ska man väl ha när man har barn skrikande i hemmet, ta deras pengar o bli full för all del.
Så på den lilla skaran människor va de faktiskt en hel del fylla, låt gå för de mitt jobb är att fylla dom så mycke deras plånbok tillåter + lite till.

brände en skiva igår för första gången, känner att jag håller på att utvecklas som människa eller nåt. De va ju grymt svårt me, inte alls. men iallafall, ville dela med mig av min nya upptäckt iallafall. Så jag hade på högt som fan när ja körde till jobbet igår, kände mig grymt cool ska ni veta! Vilket jag också är givetvis . .

Har faktiskt inget o komma med idag så ja ska gå. Hej!


Bloggdesign .

Blev helt till mej över att se http://knape.webblogg.se o hennes nya design. Så ja känner att de e dags att förnya min me . . .

vad tycker ni ?


Social fobi . .

Hemma! Kan inte säga att kvällen varit direkt händelserik, kunde egentligen gått hem innan 20 men de är kul o kolla på folk och få betalt för de. så jag tog tillfället i akt, hällde upp en kopp kaffe, satte mig och kollade. Bara iaktog. Vet egentligen inte vilka ord ja ska använda. Såg grupperingarna, äldre och yngre. Dom yngre hörs mycke men dom äldre syns mer. Vet inte om de är någon förutfattad mening jag har eller vad e är, men jag tycker de ser värre ut när 40+ är så packade att dom inte kan stå, tänker genast på om mina föräldrar är sånna när dom går ut. Tyvärr så e de väl så att folk i min ålder 20+ har inte bättre omdöme när de kommer till hur man ska förtära alkohol. Kanske blir man aldrig bättre me att veta hur mycke du kan inta innan du egentligen borde sluta.
Ser hur dom gamla damerna försöker ge sig på lite lammkött i hopp om att kanske få åka hem till hennes lägenhet me spets gardiner och virkade kuddar och få ligga me lammköttet på hennes soffa me plastöverdrag. De är den bilden jag ser av vissa medelåldersdamer. Som säkert alla vet så tappar man omdömet när spriten sakta men säkert fylls på i din kropp, så vissa av lammkötten luras me dessa tanterna likt barn som blir lurade me smågodis.
Ligga är väl skönt men finns de inte gränser?
Vad tänker man när man vaknar upp i sängen brevid en dam i kanske inte den mest smickrande tiden på dygnet ? Ser kort på hennes barn o barnban som kanske är i hans egen ålder?
Vet ju inte om de är såhär de går till men de är den bilden jag får brännande på min näthinna.

Dagen efter kommer damen tillbaka, grabben stannar hemma men nya offer finns de alltid . .



Ekonomiskt oberoende ?!

Jag är ledig idag, njuter av min ledighet idag mer än NÅGON annan dag. Behövde verkligen vara ifrån jobbet idag, hade nog kanske kräkts på nån annars.

har funderat ut hur jag ska kunna bli ekonomiskt oberoende, någon som har ett tips ?
Jag är inte såpass kreativ att jag kan uppfinna något som skulle ge mej multi mega mycke pengar.
Jag har ingen direkt talang som jag kan livnära mig på heller.
Ska man behöva jobba som ett as för att spara och snåla för att när man är runt 60 kunna leva på besparingarna och leva gott?
Någon som bara kan ge mig pengar som jag kan leva gott på och jobba lite för ja tycker de är kul inte för att ja måste ?

Ångest . .

jaha så va jobbdagen över, längesen nu men ja har inte förmått mig att skriva förrän nu. Mår ine bra idag, ångest över jobbet. Dom drar ner på personal vilket gör att man får färre timmar, ont i magen. Just nu e solstrålen på jobbet Kourosh o han kommer väl inte jobba kvar där för alltid heller. GAH korre, ska vi starta eget där bara roliga får jobba?
Iallafall tack för att du finns, de betyder mycke ♥

Ont i foten me, se inget går som ja vill . . . Fick dock ett erbjudande eller vad man ska kalla de idag, lyssna på dehär:

när du blir singel liza, då ska jag importera dig från borås

Inte OM du blir singel Liza, utan NÄR du blir de . . .Då får du vänta minsann, tänk hålla kvar i min sambo ett tag till. De va roligt sagt o de gav mej ett leénde iallafall . . .

Off I go, ska skicka iväg en jobbansökan nu . . .


Bad hairday

Idag börjar jag jobba efter en veckas vila me penicillin o sängliggande. Penicillinet håller ja på me ett par dagar till men sängliggandet får ja spara till kvällen. Känns ändå som ja är rätt laddad inför jobbet men visst tar de emot då ja sovit runt denna tiden i en hel vecka. Men de ska bli kul o kramas me mina underbara kollegor igen iallafall.

Så i vanlig ordning så plattade ja mitt krull idag, men inget bra. Behöver till frisören för både uttunning o färgning, ser hemsk ut nu. tyvärr så sammtycker inte min plånbok till ett besök hos frisören så ja får la se ut som ja gör ett par dagar till. Vill iallafall ha fixat de innan ja åker till Turkiet så ja har ett par veckor kvar iallafall.
Saknar min hårförlägning, de va så fint o lätt att få att se snyggt ut .




Nu e de dags o klä sig lite granna, inte ligga o söla i soffan hela dagen . . Jobbet nästa

Love♥

Waiting . . .

HaHa när jag loggade in på msn imorse skrev en kille till mig(förövrigt Bästaste Johan) :

Liza ja läste ditt blogginlägg angående servering igår, du måste se denna filmen- Waiting.

Han skickade torrenten så ja laddade ner, SHIT vad ja garvade. Mycke av de stämmer men annars är de nog så folk kan tro att restauranger är. Hittade en länk, kolla på den.

http://www.youtube.com/watch?v=5p1dFdlcENQ&feature=related

Tänk på detta nästa gång du är otrevlig mot din servitris ..

Love ♥

GE MIG!!!

Finns nu 2 saker jag önskar mig, den ena kan ja fortsätta drömma om medans den andra inte är helt omöjlig.

De jag kan drömma vidare om är Min Audi q7



Titta på skönheten. Blir helt till mig och vetskapen av att den aldrig kommer bli min retar mig till döds.


Detta är de andra, Denna skönhet från apple gör mej också lite knäsvag. Iphone är för tillfället de snyggaste i telefonväg osch skulle inte tacka nej till en. Sponsra någon ?



Min vardag ?!

Fick inspirationen av en blogg ja brukar läsa p.ga hennes otroligt vackra bilder. Hon hade varit på restaurang och maten hade dröjt över 1 timme. Som alla andra så skylls de över på servitrisen direkt. Så ja känner att ja måste slå ett slag för serveringspersonalen. Vid de här laget antar ja att du förstått att jag själv är servitris.

En dag på Jobbet . . .  :

Vi har fått lära oss dag ut och dag in att alltid uppmärksamma gästen så fort han/hon kommer innanför dörren. de tror ja vi är rätt bra på men ibland har man grymt mycke att göra och hinner inte alltid så o smila innanför dörren. Hur som, man välkommnar o placerar efter de tar man dricka beställning. Låter dom kika i menyn för att sedan ta beställning.
 
Under tiden måste du le, vara trevlig o serviceinriktad medans du har kanske 60 gäster till att hålla koll på och vara lika trevlig emot. Man måste försöka hålla koll på VAR OCH EN i alla sällskap då man kanske måste splitta deras nota och folk vill oftast inte hjälpa till utan tycker att servitrisen ska ha koll på de. Hmm, mjo de är okej om man bara har de sällskapet men samma procedur som man gör med just DITT sällskap gör man med resterande av alla sällskap i restaurangen. Så medans DU väntar på mat så flänger man runt för att behaga sina gäster och få deras önskemål att uppfyllas. För att beställa rätten precis så som den står går oftast inte hem hos dom svåra svenskarna. Nej nej, ja vill inte ha gratäng jag vill ha pommes, och så vill ja ha annan sås och gärna vitlökssmör o lite sånt. Nickande och med ett leénde får man gå in till köket och ta massa skit för att dom får göra dubbelt så mycke jobb, just för att DU ska bli nöjd.

Servisen är ansiktet utåt på alla restauranger och om saker och ting inte stämmer är de givetvis dom som får kängan om maten dröjjer, köttet är fel stekgrad, de är en fettstrimma i min karré. Visst klaga får man göra då man faktiskt betalar för sig, MEN kom ihåg. Vi är mellanhanden mellan kök och gäst. Om drickan blir fel, du inte får service eller om något annat av serveringen inte stämmer då är de givetvis servetrisen du ska vända dig till. Men har de me köket o göra be servitrisen/servitören framföra de till kocken men kom ihåg de är inte servisens fel att saker och ting dröjjer. Tänk på de till nästa gång och tänk också på att de är alltid servisens initiativ att bjuda på dessert eller kanske t.o.m drar av en viss % från notan för att få gästen att bli nöjd och vilja komma tillbaka.

Hoppas att du har detta i åtanke nästa gång du är ute och käkar


Love ♥
























Ben & Jerrys min räddande Ängel

Såja, nu har ja vart hos doktorn och hon gav mig en redig penecedllon kur på 10 dagar. KUL. Så nu ligger jag hemma i en hel vecka med öroninflammation och bihåleinflammation + början på halsfluss. Se där ja, Wohoo . . Sa ju redan i förra inlägget hur kasst min vecka startade.
Fördelen är att ja nu ligger hemme, kollar sex And the city och äter världens godaste glass. .  Ben & Jerrys Chocolate Fudge Bownie. Detta är en glass som ja tror att även glasshatare älskar . .




De åskar ute, vet att man inte ska sitta vid datorn när de åskar men. Va inne o väckte Castor när de dundrade som värst men ja kan ju inte hålla på o väcka honom varje gång de dundrar  o har sig. Usch, jag hatar verkligen åska . . Nej usch, krypa till sängen nu iallafall . . .

Rätt usel start på denna veckan . .

Jaha då va de Måndag. Vart en tuff helg då ja vart krasslig och vart hemma runt 04 varje dag. De tog ut sin rätt och idag är jag jätte sjuk. Igår sov ja mig igenom ett helt dyng men är fortfarande lika trött. Fick faktiskt sjukanmäla mig, de händer inte ofta men idag kände jag att jag inte pallade att röra mig en millimeter. Ska iallafall vara hemma idag och imorgon så får vi se vad som händer.

va o pratade me hyresvärden idag, vi och ett annat par. De andra paret fick lägenheten. Surt att snubbla på mållinjen men de är iallafall inte hela världen men givetvis är de tråkigt. Vi hade ju redan flyttat i våra huvuden, de va väl de som tog hårdast. Att man redan var inställd på de. MEN MEN de kommer fler säkert bättre lägenheter och tillfällen. Hoppas o håller tummarna gör vi. Inget fel på våran lägenhet nu, den e jätte fin. Men gräsmatta, öppna dörren o komma ut på gräs de är de vi vill ha.

inte nog me detta, Diva stackars bebis har skurit sig i tassen. Kan folk inte slänga sina flaskor i papperskorgen eller varsomhelst men inte på marken. Hon har inte ont av de men nu får hon ligga o vila hela tiden. Stackarn, hon som e van o leka o springa . .
Ska mysa me henne nu ♥

Drömmer . .

Lyssna på detta:

Lägenhet 115kvm, tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin, 2 balkonger (1 för morgonsol och en för kvällssol), stor gräsmatta, inkaklat badkar, "gå in" garderob, Carport, ny tapetserat, nytt golv o.sv . . .

Låter inte detta som en riktig dröm. Denna lägenhet va vi och tittade på förra veckan. Den ligger ca 10 minuter utanför Borås så den där landskänslan som både jag o Castor saknat finns där men är ändå nära stan. Hon som ska flytta tyckte tydligen vi va rätt för lägenheten och nu gäller de att övertyga hyresvärden på Måndag. Håll tummarna!

Jag har även börjat söka nya jobb, är rätt trött på mitt nuvarande jobb. En riktig cirkus på de stället. Men ja är lite feg, svårt att våga ta steget att söka nåt som egentligen är helt utanför mitt område. Men restaurangbranschen kan ja inte vara kvar i för alltid känner ja.

Vad ska folket hitta på i helgen ?

Back On Track . . .

WOHOOOOO ny dator. Nu kan ni få läsa mitt dravvel om meningslösa händelser i mitt liv igen. Vet att ni saknat de extremt mycke. Efter en hel del bråk me Net On Net så fik vi efter typ 2 månader en helt ny dator. Tror dom inte orkade me mej mer efter jag sa att dom sög ***
Ja ska inte följa me till ställen där ja är missnöjd. FAST hade dom vart lite mer serviceinriktade hade jag aldrig blivit så sur så egentligen så har dom sig själva att skylla. HUR SOM, nu har vi en dator så skit samma. .
Hmm en annan rolig sak som hänt! Jag fick mitt körkort i Torsdags. WOHOO . . efter över ett års slit me körande hit och dit så har jag äntligen fått de. Fortfarande en obeskrivlig känsla och jag fattar fortfarande inte att jag är ute o rullar ensam på vägarna. Så nu har ja vart o kört i kinna lite grann. Va o fikade me min underbara Hilla . . Shit vad ja saknar den tjejen. Saknar tiderna då vi bodde grannar *nostalgisk*



Återkommer med mer dravvel . . .