Grattis storebror



Börjar dagen med att Gratta Jonas, min storebror som fyller 25 idag. Hurra Hurra Hurra Hurra !
Idag hinner vi inte komma bort men i helgen kommer vi såklart och hurrar på riktigt.

Gårdagens shopping blev en besvikelse, för min del iallafall. Jag hittade INGET jag gillade så de va så de slutade, jag fick ingenting. MEN jag hittade denna mysiga overall till Bebis.

(Bilden lånad
härifrån )
Hur söt är den inte då ? Köpt på Kappahl för 179:-, tror Bebis kommer vara sötast i världen med denna på.

Kramp

Jag som såg fram emot att få en lugn dag på jobbet igår hade fel. De va rätt lugnt i början men de droppade på mer och mer och de känns alltid dagen efter. Ungefär som en bakfylla. Oj va längesedan de va jag drack nu. Hursom, tillbaka till ämnet ! Har sjuk kramp i höger ben, mest i vaden. Hur jag än vrider o vänder så släpper de inte. Läst lite om de och de är tydligen inte så ovanligt under graviditeten. Sen så är de väl ganska logiskt att man kan få ont i benen av att springa och stå hela dagen på jobbet. Tur att jag är ledig idag då!
Ska ner till stan sen o ser om ja kan hitta lite höst tröjor, nu när jag rensat garderoben så är den i princip tom. Får hitta goa oversize tröjjor som ja kan ha även efter att Bebis tittat ut. Typ denna ↓





























Just de ja, trillade in på en blogg idag och hittade Busters tvilling. Kolla hennes header och kolla på denna bilden av Buster.


Suttit och läst igenom alla inlägg om hennes Milton idag och om jag har skrattat. Läser om hennes lille Bus amstaff men de känns precis som att jag läser om Buster. Detta ger mig hopp, hopp om att Buster inte är så onormal som man ibland tror hehe.

80 dagar kvar till BF

Tagit en paus från denna dagen och tänkta ägna lite tid åt bloggen. Idag va en dag som va ovanlig på så sätt att jag inte alls varit särkilt trött. Började dagen med dusch och en chokladansiktsmask. Sedan va de dags att vika in tvätt, bädda sängen, lägga ut mattor, diska o fixa och dona. Nu är jag o Bebis mätta och belåtna och redo för en ny dag på jobbet.
Satt o kikade på blimamma idag och insåg att de bara är 80 dagar kvar tills bebis är beräknad att trilla ner med storken. De går undan nu känner jag .. Längtar, längtar, längtar ...

Just de ja, köpte ett nytt gravidsmycke häromdagen då mitt förra föll isär ..


Me Like It Alot


Shopping helg

Denna helgen har varit en riktigt shopping helg för oss. Igår va de Ullared för hela slanten och idag va de här i stan som gällde. Månadens storhandling, inte kul alls men skönt när de är gjort. Nu är kyl, frys och skafferi fullt med godsaker vilket är perfekt för den gravida !!
Sedan bar de av till JYSK för att hitta en byrå till Bebis rum. Vi hittade en som vi båda föll för direkt. Den kommer bli så fin därinne, längtar tills den kommer om ca 2 veckor.

Sedan bar de av ut till brukshundsklubben för lite trä ning med våra hundar o grannarnas svarta faror. De gick riktigt bra och man blir stolt ägare när de går som man vill.
Nu sitter jag i soffan och bara njuter av lugnet och väntar på att C kommer hem från träningen.




Landat för kvällen



Vilken dag detta blev. Bestämde oss för att bege oss mot Ullared i förmiddags vilket va oerhört korkat en lönefredag. Skulle mött upp bror med familj där inne men kaosen va ett faktum och vi fick ses utanför.
Dom hade köat för att komma in men slapp vi tack o lov. Hel***e va folk de va och smidigt är långt ifrån va de är att ta sig fram mellan hyllorna. Så vi gjorde bara de vi skulle, handla saker till bebis.
De blev effektiv och kanonbra shopping : Babygym, kläder, nappar, termometer, nässug, bröstpump m.m. Nu har vi de mesta iallafall, givetvis får de kompletteras senare men de är skönt att ha handlat de största iallafall. Fick världens myskänsla när vi packade upp och pillade med allt nyinköpt. De börjar bli mer och mer verkligt att vi ska få en liten Bebis snart.

När vi kommit hem fick vi besök av svärfar och svärmor vilket va väldigt trevligt. De är kul att träffa folk man inte ser varje dag, eller som rättare sagt inte ser MIG varje dag och bekräftar att magen växer. Jag tänker ju inte på de och givetvis inte C heller. Men av deras min att döma så har den svällt en del iallafall.

Nu är C ute på äventyr me sina kompisar och jag sitter utslagen i soffan och växlar mellan kass tv-underhållning och lite internet. Ska fortsätta med att sitta här tills C vill bli hämtad. Godis och jordnötsringar, vad har jag att klaga på ?



Går in i vecka 29 idag me ( 28+0 ) vilket innebär ca 10 veckor till beräknad förlossning.

Älskade Mirakel

Sitter och njuter av livet. Njuter av de som är och de som ska komma. Bebis sparkar och att känna de lilla livet i magen är himmelskt. Nu kan jag förstå hur en gravid kvinna Älskar sitt barn innan de ens tittat ut till världen. Vi längtar så efter dig lilla Mirakel ♥


GravidTips

Många liksom jag sitter och surfar på en laptop. Att ha den i knät är ju de bästa men de blir varmt och nu när magen är STOR är de svårare att komma åt. Jag har ett tips. Ikeas Stödbräda är Perfekt för den stora gravidmagen.


Den kommer från Ikea och kostar ynka 149 :- (Klicka på bilden för att komma till Ikeas Hemsida)
Jag fick denna av min Svärmor och den används flitigt nu.
Nu ska jag ta den sparkande karate Bebisen och hoppa in i duschen!

Andra dagen i soffan




Castor tog sig tid att komma hem och åka och bada med mig o djuren. Dom älskar de verkligen och Buster som lärde sig simma i sommras han njuter av varje simtag den lilla busen.
Så nu sitter jag i soffan med datorn i knät och har planerat att göra så tills Mamma kommer på besök och vi ska iväg ner till Jobbet och ÄGA på MusicQuizet
Den stora frågan nu är : Glass med Kolasås och strössel eller En Risifrutti ?


De lutar åt Glassen faktiskt!


BebisMys

Nu ska de mysas me min brorson Jaime medans hans Mamma och Pappa leker Huliganer på Göteborg-Elfsborgs Matchen! Inte mig emot ....


(Bilden lånad från Mamma Anki)

Slödag

Idag vaknade jag 07, eller jag blev väckt då och jag gillar't inte. Jag hade lovat att följa me C till tandläkaren i Göteborg så jag fick stå mitt kast.
Detta har lett till att jag nu kl 15 är HELT färdig. Har iallafall vikt in tvätten och sorterat lite bland bebiskläderna. Inte illa för att ha gått i sömnen mer eller mindre. Nu ska jag äta lite potatis och kolla på när mina muppiga hundar leker.


♥ Kärlek


V 28 (27+3)

Börjar nu bli riktigt rund och jag älskar de ! Är lite svårt att fixa bilder då de är något fuffens med våran dator men here goes.


Bebisen

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

 

Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

Du

Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.


Tävling i sammarbete med Bonde Of Sweden


Jag tävlar hos alltforforaldrar.se/theans om en prins eller prinsesspall.
Tävla HÄR du också!


Söndagsshopping och val

Ja nu är de Måndag igen. Det betyder att jag jobbar idag OCH imorgon sen är jag ledig fram till Tisdag nästa vecka! Skönt va ?!

Igår hade jag o C en riktig mysdag. Gick upp och tog ut hundarna för att sedan bege oss mot knalleland. Jag hittade inget alls då jag inte riktigt på va på shoppinghumör, men C hittade lite grejs dock inte de han sökte. Han ville ha vinterskor vilket gjorde att vi begav oss mott Visko där de inte heller fanns något. Hursom blev de iallafall en mysig liten utflykt med personen jag Älskar mest av allt.

De blev att åka in till stan för den mycke omtalade röstningen. Nu har vi gjort vårat val i år igen och jag är så sjukt trött på allt snack om just detta valet. Alla partier har gjort hela valkampanjen som en hets mot SD och de som dom faktiskt gör är att ta avstånd från 5,7 % av alla som röstar. Eftersom som att dom nu kom in i riksdagen så finns de ju missnöje bland svenskarna som jag tycker man borde ta tag i istället för att kasta skit och ta avstånd. De är de enda jag kommer yttra mig av årets val eller om man så vill smutskastning!

Jag o C hade tänkte att ha en mysig tv kväll efter de men de fanns INGENTING att titta på så de blev internetshopping till Bebis. Älskade Bebis♥



Allt från Ellos !

Höstrusk

Regnet verkligen öser ner. Vi har precis varit och badat me hundarna och vi va lika blöta som dom efter besöket vid sjön. Nu sitter Buster och tittar på mig nedanför soffan med sin tomma blick och vill komma upp o somna i hörnet på soffan. Men jag är hård idag, inga blöta hundar i soffan!

Behöver lite tips! Ska skicka ut inbjudningskort och letar efter en bra sida med fina inbjudningskort. Någon som har något tips ? Jag hittar inget jag fastnar för.

Väntar på att Greys Anatomy ska börja så jag kan somna till de innan jag ska börja göra mig iordning för att jobba -ZzZzZ.
Jag har bara ett par veckor kvar på jobbet nu så de är bara att bita ihop!


(Drömmer mig tillbaka till stränderna i Goa Indien)

Lite mera försäkringskassan

Ja fick ju tag i försäkringskassan angående mitt misstag i ansökan om havandeskapspenning. Hon som ringde upp mig i Måndags va väldigt trevlig och hjälpsam och såg till att jag slapp gå ner till kontoret och fylla i nya papper.
SÅ vart står vi nu ?
Jo nu är jag beviljad havandeskapspenning f.r.o.m den 19:e Oktober. Så nu ska ja se till att min chef fyller i papper med mig och skickar in sen får vi se om de flyter på eller om de strular.




Ont i mitt mammahund hjärta

När jag kom hem igår kväll såg jag till min stora fasa att Buster inte mådde bra. Han var så svullen i ansiktet att han såg ut som en SharPei. Jag får så ont i hjärtat när något drabbar hundarna då dom inte kan beskriva att dom mår dåligt eller vad man ska göra för dom. Paniken spred sig fort och jag var nära till tårar men efter att ha ringt till Blåstjärnan akut så lugnades jag snabbt. Hon sa att de va fler som ringt samma kväll om just amstaff med samma problem. Nässelutslag sa hon och så länge de inte drabbade andningen behövde vi inte alls vara oroliga. Blödig som jag är så låg de två hundar i sängen inatt. Idag ser de bättre ut men är fortfarande svullet runt munnen.


(Buster som valpis)

Trött, tröttare, tröttast ..

Dagarna blir allt segare och segare ju längre graviditeten går. Igår var trotsade jag dock tröttheten och storstädade lägenheten. Men idag, legat och slappat tills nu ! Inte Okej !
Nu off to work , hur ska de gå ?




Dregglisar

Fick paket på posten. Visst älskar vi de allihopa ?!

Blev tipsad om en sida vid namn Dregglis.se där dregglisarna kostar 35:- styck. Vem kan motstå? Inte jag iallafall. Fick hem 5 stycken idag och ja älskar dom.


Personen som tipsade om denna underbara sida är en riktigt Hot Mama. Gå in och kika på hennes blogg.
Klicka på bilden nedan för att komma till henne.


Nathalie A.k.a Classy.
En superbra gravidblogg !


Underbara helg



Ja vi har haft en hel helg ledig tillsammans ja o min sambo. De va välförtjänt och vi har haft de riktigt mysigt.
Fredagen blev de lunch ute och sedan film o 1,5 kg godis på soffan. Vi dosade bort ganska tidigt tror jag då bägge va riktigt trötta.
Lördagen bar de av till skenemarten vilket är tradition varje år. Samma skit varje år och vi köpte ingenting men de hör till att gå där. Dock så sa ryggen ifrån efter ett tag och bebis tryckte mot revbenen vilket va mindre skönt.
Söndagen kom vi på den bra iden att åka till badhuset. Jag har inte varit på Borås badhus sen ja va liten. De såg ut precis som jag kom ihåg de och de va sjukt mysigt att plaska omkring där. De blir nog fler besök där framförallt när man har bebismagen och slipper va slimmad för att inte skämmas. Bebismagen är underbart fin och den visar jag med stolthet upp.
Nu ska jag börja städa och göra C glad ♥




Fredagsmys o liiite mer försäkringskassan

Idag stal jag min underbara sambo och premiär åt lunch tillsammans på mitt jobb. De va jätte god mat (såklart) och sällskapet var de allra allra bästa♥
Jag kikade neri brevlådan på väg ner till stan och såg att Försäkringskassan skickat ett brev oj oj va snabbt de gick. MEN jaga har antagligen skrivit Havandeskapspenning från MÅNAD 11 DAG 9 när de skulle vara helt tvärtom. Så jag har blivit beviljad havandeskapspenning från den 9 November. Vilket är en månad senare än vad jag egentligen sökte för. Jag kan tyvärr inte skylla detta på F-kassan utan de är mitt egna fel så jag väntar på att handläggaren ska ringa vilket tar lika lång tid som att skicka brev d.vs ett par dagar. Så i mitten på nästa vecka ringer väl hon mig så får ja antagligen göra om processen igen. Suck!
"Tröstade" mig själv genom att köpa ett par boots som jag älskar.




2 siffrigt

 

Ja nu börjar de närma sig. Idag är de 99 dagar kvar till beräknad förlossning. Obeskrivligt vad ja längtar!
Du är redan så älskad våran lilla bebis!
De är snart dags att börja fundera på saker efter förlossningen. Just nu läser man och tar in ALLT som sker under graviditeten men man vet egentligen inte så mycke om vad som händer efter att Bebis har kommit till världen. Det är en spännande tid i livet och jag är överlycklig att jag delar den med dig Castor ♥


(Bilden är tagen på stranden i GOA Januari 2010)


Hjälp ?!

Någon som är duktig på bloggdesign o känner sig manad att hjälpa mig med en ny ?

Livet är underbart

Nu har både jag och bebis börjat vakna ordentligt. Ser o känner hur hela magen rör sig och jag njuter av varje sekund. Jag o C satt och kikade på magen i Söndags och han såg också hur hans son/dotter levde rövare där inne. Underbart!
Det är så obeskrivligt och känslan går inte att förmedla vidare. Andra gravida förstår precis vad jag menar men orden räcker inte till. Kärleken är total. Vi har aldrig träffat den lille bebisen som växer där inne men vi älskar den mer än något annat.



Lekdag

Idag ska ja glömma allt vad försäkringskassan heter och kramas med min brorson som är här över helgen♥




Fortsättning Försäkringskassan

Jaha då va de över för denna gången. Va nere med resten av pappren som chefen fixat med.  När vi kom ner va de nummer 79 och vi hade 101. ETT nummer kom fram medans vi stod där i 15 minuter. Helvete va segt de går och gravidhormonerna va på högspänn då jag stod och svor HÖGT och TYDLIGT. Av dom 30 som stod där var jag o C dom enda svenska så ja vet inte ens om dom fattade mina svordomar.
Vi gjorde som resten och knödde oss fram till gubben som gick på golvet och tog små ärenden och han hjälpte oss snabbt och lätt.
Nästa gång jag ska ner dit ska jag se till att vara mätt, inte kissenödig och ha druckit kaffe. Gravida borde få en egen försäkringskassa att gå till, tror inte de är bra för Bebis när Mamma blir så upprörd.

Nu är de iallafall över och jag sitter och undrar över: Varför har dom så lite sylt till risifrutti ?




Försäkringskassan . .



Ja då var de alltså dags. Att behöva hänga på försäkringskassan. När man ska ha barn så blir de ju en hel del ärenden där. Idag började de.
Ska ansöka om havandeskapspenning och jag har förstått att de bästa man kan göra är att gå ner med papper istället för att skicka. OM något inte stämmer tar de ett par veckor innan man får reda på att man skickat in fel och så blir de en ond cirkel. Sagt och gjort, jag tog med mig sambon ner till försäkringskassan men inställningen att bli sjukt irriterad tyvärr. Givetvis saknades de ett papper så jag får gå tillbaka imorgon. Blev dock inte irriterad då damen jag pratade med var rätt trevlig. Så vi får väl se hur de blir imorgon när ja åker dit.

Sitter i min soffa nu och är helt slut. Ska jobba senare så jag försöker vila upp mig. Ju längre gången i graviditeten ja går ju tröttare blir jag. Hörs senare XXOO