Host o snörvel

Ja idag är de Onsdag minsann och fröken har blivit sjuk. Skulle gått till frisören idag me, men ack nej. Kan inte sitta där o huttra och ha mig. Min chef sa till mig igår att jag var lat, blev sjukt jävla sur. Har grämt mig över de hela dagen, höll på att gå till jobbet idag bara för att visa honom att ja minsann går dit trots att jag är sjuk. Men jag mådde på tok för dåligt framåt 13 tiden. Så här ligger jag, nerbäddad me tjocka raggsockor och en varm kopp kaffe. Känner hur febren pulserar i min kropp, Typiskt att ja ska bli sjuk när jag ska vara ledig, de slår ju aldrig fel.

Idag har jag o Diva vart produktiva as hell. Legat i sängen, legat i soffan, legat på hennes mysmatta, legat i hennes säng. Givetvis har vi vart ute också men övervägande har de vart vila iallafall. Denna vila gjorde att jag missade en körlektion som jag inte hade en aning om att jag skulle ha idag. Stackars Markus fick inte köra med mig idag, undra om han blev ledsen för de. Jag hade gärna gjort de så man kan säga att jag blev lite ledsen iallafall. Dåligt av mig att inte ha koll på de där me lektionerna, ja som alltid är så grymt punktlig.

Funderar på om vi ska slänga på "I´m legend" eller om man bara ska kolla på skiten som går på tv. Känner på mig att både ja o Castor kommer somna till filmen iallafall.

Helgsummering från en lite förnedrad fröken

Ja ännu en lönehelg är avklarad för min del, denna värre än någonsin. Märkte att folk gått runt o väntat o väntat på sina pengar i 1 ½ månad. Tror t.o.m att dom som haft skulder efter julhelgerna skiter i att betala dom för att unna sig en efterlängtad karatefylla. Hade fullbokat i fredags så matgäster va de gott om + att vi hade dubbelsittningar på en herrans massa bord, däremot så är boråsare inga fredags männsikor så de va rellativt lugnt faktiskt. De togs igen me råge i lördags me lite matgäster o en helvetiskt massa drickagäster.

I  fredags hade vi som sagt fullbokat med matgäster och jag var en av dom som skulle servera i matsalen och däruppe hade vi dubbelbokningar på nästan alla bord. Så innan mitt o Davides sällskap från flügger färg på 50 pers skulle komma kl 21 hade vi fullt upp med massa små sällskap. Man får ju offra sig för att chefen ska va liiite nöjd med att ha anställt mig. Hade b.la ett gäng på 8 pers, jätte trevliga tjejer o killar så ja försökte mitt bästa med att ge dom bra service med den lilla tiden jag hade. Tog dricka beställning o efter de även maten. maten fick rätt fort för de va rätt okomplicerad mat så. Tog 3 av hamburgarna o sprang upp för den oerhört långa, INTE ergonomiska trappa (hoppas på att chefen läser detta) och som säkert alla gjort nångång missade jag sista trappsteget. Ja vad ska jag säga egentligen?! All mat låg på golvet och jag i den. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta när ja låg där o inte ville ta mig upp. Fick en mer eller mindre fullsatt matsal att brista ut i gapskratt. Mina "underbara" kollegor ställde sig och pekade o skrattade lika gott dom. Lite lätt förndedrad där på matsalsgolvet sprang ja ner till köket och brast ut i en oerhörd skattattack även jag. Folk fnittrade gott när ja visade mitt olycksdrabbade ansikte efter en lååång rökpaus. Inte nog me de, ja glömde en av deras desserter, SAMMA SÄLLSKAP. Fattar fortfarande inte att dom dricksade så bra, underhållning kanske ?!

Lönehelgen är över, jag underhållde alla på mitt arbete och fick dom något att prata om som höll ända till söndag morgon. Känns som jag åstakommit en hel del denna helg. 

Alla som inte dansar är våldtäksmän

Helvete vad trött jag är idag. Min granne ringde kl halv 9 o frågade om ja kunde ta ut deras underbara rottweiler Diese för ingen av dom va hemma. Jo de kunde ja väl, men va hände me sms grejjen ?
De va ju inte några driekta problem att somna om men en timme senare ringer Reza. Min sjuka vän från göteborg. Han sa igår att han skulle ringa o väcka mig o ja pratade bort de för ja trodde inte han skulle va så elak, men jo. Där har vi en kille som är mer sjuk i huvudet än jag just därför ja diggar honom så galet mycke och inte blir sur för att han väcker en sovande Liza.

Håret som ja så flitigt kämpat med och tjatat om ör nu i en rellativt ljusbrun nyans, jag är rätt nöjd med grunden. Nu ska de ljusa sakta sakta komma krypande. Tror dock att ja lämnar den biten till en frisör. Orkar inte med att färga, tvätta,torka,färga igen, tvätta and so on ... Oroa er inte, jag kommer uppdatera er!

Ja idag är den enda lediga dagen för fröken denna veckan, ska tillbringa den me o pilla mej i naveln o ta bort oönskade hårstrån runt ögonbrynen. Jag har de för jävla bra. Hade kunnat åka ner till stan o fika me nångon men ja vet inte om ja orkar göra mig iordning såpass mycke så man kan visa sig ute utan o skrämma sina medmänniskor. Är ju inte känd för o vara jätte brun nu under denna oerhörda regnperiod. Har visserligen min fuskburk inne i mitt badrumsskåp, kanske skulle ta sig lite spray. Dricker mitt kaffe o funderar på hur denna dag ska planeras.

IKEA BABY!

Ikea, vilket ställe skänt från gudarna. Vi va där igår och handlade för över 4000 fast vi egentligen inte skulle ha nåt speciellt. Uj Uj Uj vad ja älskar de ställe. Så nu har vi ett mer eller mindre helt nytt hem. Ska bjuda på lite bilder på de efter att jag kopplat in programmet till foton på datorn. Allt har sin tid.

Joo just de ja. Håret! har gått från orange till rödlätt, nu sitter jag med den sista tonigen i håret. Inte hunnit me att fixa de förrän nu så jag får återkomma me detta senare eller imorgon. Nu ska jag duscha sedan ska jag äta mat som min sambo så snällt lagat.

Evigt grått och regn

Så ja ännu en normal arbetsvecka öve, inte för mig men för dom flesta andra. Jag hade ju min sista arbetsdag i onsdags jag. Att jag har de så bra får jag lida över nästa vecka då jag bara är ledig onsdag + lönehelg på de. Kan inte annat än att faktiskt älska mitt jobb. Upp och ner gångar som med alla jobb men i grund och botten - I Love It !


Så denna fredag ska jag sysselsätta mig med följande:


Blogga


Dricka litervis med kaffe (är redan på god väg)


Fixa till håret (kommer till de snart i bloggen)


Städa STORSTÄDNING. Hör o häpna, golv,ugn,fönster U name it!


_____________________________________________________________________


Jo nu ska jag berätta för er. I söndags köpte jag hårfärg, samma som jag brukar vilket under vintern är mörkbrun. Men i går (innan jag använt färgen ja köpt) kom ja på att istället för o vara mörk o dyster som vädret vi har ska jag kanske bli ljus. Sagt och gjort, åkte ner till stan och köpte avfärgning + en mörkblond färg. Har gjort detta en gång innan och jag har för mej att efter ett tag så fick ja ordning på de. Men just nu är håret vitt i botten och oranget på längderna. Har dock inte lagt i den mörkblonda färgen så vi får väl se resultatet efter mitt lilla experiment. Ska hålla er uppdarterade. Jag kan inte hjälpa att jag blir så sjukt uttråkad av att ha samma färg i håret för länge så nu var de faktiskt dags. Ja ja de återstår o se, spännande som fan tycker jag .


Ja just de ja, jag va på körskolan och körde igår. Va nervös för de va över en månad sen jag körde och jag visste att jag skulle bli tvingad att köra knallelandsrondellen. Försökte slingra mig ur de så som jag alltid gör när jag är lite osäker. Jag är glad att jag kör me Markus, han är duktig och jag har kul när ja kör me honom. Han förstår sig på mig o mitt lite förvirrade tänkande och allt mitt snack om allt annat än körningen. Men hur som, rondell körningen gick bra och nästa gång ska jag köra felfritt utan ett ord från Markus. Håll tummarna.


Ska rätta till håret nu, Håll tummarna för de också är ni snälla.


Ignorantia medicorum vitam ei diminutiv

Onsdag, de betyder sista jobbdagen för denna veckan. Skönt.

Sitter o pratar me min kära Hillster, hon ska hjälpa mej med min tatuering som ska sättas dit den 6:e februari. Problemet är att veta vad jag ska göra. Vet att jag ska göra ett latinskt uttryck längs ryggraden, vet bara inte vilket. Vill inte ha som alla andra: carpe diem å allt va de nu är ÄVEN om de är fina uttryck. Vill ha ett som verkligen säger: De där är såå Liza. Så vem kan bättre hjälpa mig me de än Hilla. Har nu överlåtit de till henne.

Ja de har vart en lugn vecka faktiskt. Har ju haft en slav eller oj Praktikant menar jag. Så vi har lärt upp henne så som bara vi kan på våran arbetsplats . Verkar vara en duktig tjej så de kan nog bli en sjuk människa av henne också de tvivlar jag inte på.

Hade Net On Net som gäster igår, trots att jag knäppte upp en knapp mer än vanligt,putade extra mycke me mina läppglansade läppar och pratade sådär sensuellt som bara jag kan - Jag fick fan ingen ny tv. Slutade me att ja blev lite desperat och började böna o be. Nej inte de nej, ingen dricks fick jag heller. Då hade ja ju kunnat köpa tv:n för dom pengarna. Får nöja mig me den vi har tills jag har horat (tjänat) ihop till en ny riktigt fet platt tv.

Vad säger ni om denna nu då:

Ignorantia medicorum vitam ei diminutiv  "Läkarna missbedömde denna kropp"


20 år VS 30 år

Sitter i soffan med trådlöst, ÄNTLIGEN! Inga sladdar ingenting, fy fan va gott de känns. Trodde jag skulle få krupp på datorer o raouter o allt va de nu heter. Jag va nära att annonsera ut datorn o allt där till för den som fångade den från balkongen. Men tur att ja inte gjorde de, nu är ja nöjd.

Hade en intressant diskussion igår som alltid på jobbet, givetvis kring sex för oss frustrerade på min arbetsplats. Stod i garderoben igår så jag hade nära till dom härliga vakterna o den oerhört söta entrévärden Miaimage24. Ja ni ser ju själva, whats not to love?! Min blodbuddie (bara via den kvinnliga åkomman vid namn menstruation) Iallafall, tillbaka till ämnet. Sex! Vilka är bäst? Mia hävdade bestämt att hon tyckte att en 20 åring slog en t.ex 30 åring med hästlängder just för att dom va mer ihärdiga och ville mer just för att de är kul. Medans en 30 åring har haft såpass mycke sex att dom helt enkelt inte bryr sig och har sex för sexets skull. Hmm, jag visste inte riktigt vart jag stod i de hela så jag funderade.

De lyder såhär efter noga eftertanke. Visst en 20 åring är säkert mer uthållig och kan hålla på om och om igen. Men de är också en individuell grej. En 20 åring kan också vilja så mycke och vilja de så bra att de kan skita sig och bli rena fiaskot. Medans en 30 åring är såpass säker i sig själv att han inte behöver bevisa något utan använder istället sin erfarenhet på ett annat sätt. Mer för din njutnings skull. kan de vara så tro ? Jag tror de, men kan egentligen inte säga något då jag inte haft sex me någon som är 20.
Min sambo är 29 och han o jag har ju lärt känna varann och vad vi gillar, de gör att vi blir bra. De krävs ju faktiskt 2 för att de ska bli ett lyckat, underhållande och bra sex. Sen en 20 åring och en 30 åring kompleterar nog varann ganska bra. En 20 årig tjej, villig att testa- En 30 åring som är säker i sig själv och villig att pröva tjejens idéer. Tror de är en bra mix, Gott&Blandat!

Lunch ... Vilken Lunch Sen!

Så nu har man gjort en del saker i dagens agenda, ut me hunden, ner i affären, duscha och ingt datorsupporten (utan något som helst lyckat resultat). Började även dagen med att komma in i den roligaste veckan i månaden, bästa när man går på diet o sockersuget håller på o döda mig lååångsamt. Men som jag nämnt innan är jag ju rätt brillijant så ja ordnade de på ett mycke bra sätt. Lunch ska ju äta, mat får jag ju äta i min egen komponerade diet. Men är man sugen på choklad oc ska äta lunch, förena dom två. Jag köpte en chokladbar med nyttiga grejjer i så nu är jag rellativt mätt och sötsuget är för tillfället borta. Bra lösning om jag får säga de själv. De är lite tråkigt o inte få slänga i sig pizza, pommes, hamburgare och allt va de nu är. Men ska man kunna visa sig i bikini i sommar utan att se ut som en strandad albinoval är de dags o ta tag i de redan nu...

2008 - Förändringarnas år?

Från och med i början av denna veckan har jag tagit tag i min matvanor. Jobbar man på restaurang har man fri tillgång till choklad, friterat , julmust och socker av alla slag. No more. Efter julborden så känner jag att de e dags o starta på ny kula, förändras. Så här sitter en ny Liza, en sundare sådan.

Nytt inlägg på ny dator...


Ja så va de dags igen, kladd o mera kladd. Inte kunnat skrva på ett tag för jag har som man säger, vart mellan två datorer! Köpte en ny i Lördags o slängde då ut de groteskt stora databordet och ut me den stationära datorn. In kom istället en sprillans ny Laptop som jag nu när den äntligen funkar, Älskar!
Men som vanligt när de gäller Liza o Castor och tekniska prylar så funkar de aldrig första, andra,tredje eller femtionde gången. Ringt alla mina vänner o syskon som jag vet är kunniga men ack nej (tack för erat tålamod förrästen) Vårat problem var ju då givetvis internet. Vi hade inga ip adresser eller nätmaskar o allt va de nu heter. Givetvis finns de ju ingen som jobbar på helgerna och kan hjälpa till me att supporta en förtvivlad Liza. Brilijant som jag ändå är skapad så kom ja på att ip skiten står ju på gamla datorn och visst gjorde den de. Men inte fan gick de för de. Ringde till Universal på måndagen och hon hjälpte mig med att skriva i exakt samma siffror igen. Idag, idag är de torsdag, har ja kommit på att de faktiskt ändrades två nummer som vi hade som 92, de skulle vara 29. Kanske inte är så brillijant som jag vill påstå. Skit i de, nu har vi ett fungerade internet, problemet är nu att få iordning på de trådlösa. Släpar med mig 125412164865 sladdar för att kunna sitta i soffan o mysa me datorn i knät. I-lands problem av allra högsta grad.

Ska jobba idag me, tycker att de ska bli kul o jobba idag. Torsdagar är lagom hektiska och man har massa tid för o snacka skit om alla som inte är där. Ta ALLT jag skriver på största möjliga allvar. Imorn ska mina arbetsuppgifter ändras lite, ska minsann stå i garderoben o vara otrevlig istället för vi borden. Ska bli kul som fan. De sega är bara de att jag börjar kl 21, ja kommer ju va lagom sugen att åka till jobbet den tiden.

Igår hade jag besök utav mina absouta favoriter, Linda o hennes dotter (min guddotter) Melissa , Josefin och hennes Underbart söta lilla boll till son, Liam! Skönt o veta att om barnen skriker så kan man lämna tillbaka dom till sina rättfärdiga ägare, de behövdes inte igår. Jag o melissa hade grymt kul, hon är 2 år och extremt rolig. Liam är 8 månader så han är mest bara söt. Mysigt!

Avslutar dagen med att Gratta Nelli på hennes 1 årsdag. Dotter till min bästa vän Hilla. Kärlek till er båda!

Träningsvärken smyger sig på

Skulle åka ner till stan idag ENDAST för att handla en flaska vin eftersom min bror o hans tjej ska komma hit o bli spöade på Wii. Som tröst ska dom få mat o lite gott o dricka. A men tjena! Första bästa affär ja gick in i kom ja ut me en påse. Hjärterum är en av mina favoritaffärer så ja köpte lite ljus för o stödja dom i deras "kamp" om att överleva i stan. Tror ja spenderat så mycke pengar i den affären genom åren att dom kan klara sej i evigheternas evighet. Mhm inte nog me de, jag behövde ju ett par nya skor till min samling och gick ju då in på DNA en affär som har fina skor men är rätt dyra. Givetvis hittade ja ett par skor på rean och även där blev en påse. Tjejen i kassan ville inte ta kartongen o ja muttrade lite men så va hon så trevlig så ja gick därifrån me kartongjäveln, nu e ja grymt sur över detta kan ja meddela. Även Indiska blev glada över att ha mig som kund där jag också handlade, ännu en påse till min samling. Började bli tugnt faktiskt. Va inne på game också o tänkte köpt en Wii kontroll, tur att dom va slut känner ja nu. Sen minsann blev de av till Intersport där jag prompt skulle köpa en jacka, gärna den tjockaste så jag fick den allra största påsen. De va visserligen ett bra inköp då ja grämt mig över att behöva köpa en vinterjacka. Trodde inte jag skulle behöva de men nu e de kallare än nånsin denna vinter så. Nöjd!
Sist men inte minst, de jag kom till stan för-SYSTEMBOLAGET. Mhm min flaska vin blev, 2 cider, 3 Aqua tini, 3 Smirnoff Ice och en flaska vin då. Nu kan jag tala om för er att detta var tungt såå tungt. Vägen från början av Allégatan till busstorget har aldrig vart så lång. Nu är jag hemma i värmen igen. Alla är nöjda och glada !

2008 here we are

Ja nu va de 2008, har ni summerat förra året och sett vad som va bra o inte? Mitt 2007 va massa bra. Ett helt år tillsammans me min Castor som nu oxå är min trolovade Castor , hehe. Mysigt år.

Nyårsafton va jätte trevlig, god mat, god dricka och gott sällskap. Lugnt och sansat precis så som jag tycker nyår ska vara. Fick ett par raketer Av Hillster o Björne eftersom jag glömde att köpa de och bara köpte alkohol, Smart!
Men nyårsnatten va oerhört kall och alla raketer frös fast i marken, blev ett enda stort hav av färger på gräsmattan som nu är svart förövrigt. Men de va en kul grej, de tyckte grannarna också !

Ska bli bättre på att skriva ner saker, när jag ska jobba, när jag ska till bilskolan, när jag har mens o.sv. Har alltid vart värdelös på de o skrivit upp saker på små lappar som ja givetvis aldrig hittar och missar tider hit och dit. Nu har ja nämligen köpt en jätte fin kalender i brunt skinn, hoppas jag använder den om så bara för att den är snygg.

Har idag bestämt mig. Vi ska skaffa en till hund. Inte vilken hund som helst, vi ska adoptera en hund från ett jourhem. Stackars oönskade hundar, dom behöver mig mer än en söt liten valp. Har varit inne på www.pjasenshundhem.se och kikat runt lite, ska kolla med castor och se vad han tycker. Sen är de nog bara att tuta o köra. Diva hade gillat att ha en kompis de är ja säker på.

Börjar året med en kram bild, Jag o Mia i vårat Esse ......
image23