Vilken 2 månadersdag sen ..

.. Ja den dagen började väl inte riktigt som vi trott. Vaknade vid 06 av att Joline spydde en riktig kaskadkräkning rätt upp i luften och ner över hela henne. De va bara att gå upp och bada och fixa. Oj vad mycke mat hon måste fått i sig under natten tänkte jag. Men när hon sedan satt i sin babysitter och mös och hon helt plötsligt spyr rätt ut i luften i ca 1 minut tänkte jag : Detta är inte normalt.
Så jag ringde nummerupplysningen som rekommenderade att åka in till barnakuten för de finns tydligen en sjukdom gör att dom spyr kaskader och då får man operera magmunnen. Jaha ni mammor förstår ju min oro. Innan vi åkte skulle jag försöka få i henne lite mer mat och efter de kom ännu en kaskad kräkning. De va bara att rusa upp till sjukhuset där vi blev sittande - I 5 TIMMAR! Sjukvården i Sverige är ett skämt. De fanns en läkare på HELA sjukhuset - på Barnakuten, Akuten, Barnavdelingen, Psykakuten, Förlossningen - 1 Läkare.
Som tur var så va Joline pigg o glad som vanligt vilket gjorde vistelsen lidlig iallafall. Under väntetiden hann vi med 1 kaskadkräkning till och även grönt bajs. Detta kan ju inte vara allvarligt tänkte jag eftersom vi fick vänta så länge. Så vi körde en fuling och ringde sjukvårdsupplysningen igen varpå denna gången sa dom (en annan kvinna) att nej de är inget att oroa sig för, avvakta tills imorgon och ta kontakt med BVC. Så dessa 5 timmar bara för att fel person svarade i telefon. Efter många om och men fick vi träffa en läkare som konstaterade - Magsjuka. Tog lite blodprover som visade på infektion och ett sänkt levervärde. Men hon har inte tappat någon vätska eller viktiga salter.
 2 kräkningar till hann vi med innan vi somnade men nu har hon ätit en del och behållt maten. Vi ska tillbaka på Onsdag och kolla så levervärdet gått upp igen för då ska tydligen magsjukan ha lagt sig. Idag är vi pigga och glada igen och jag håller tummarna för att vi ska klara dagen utan att kräkas!


(Pappa läser sagor på sjukhuset för en nyfiken Joline)

27/12-10

Idag du vackra barn blir du 2 månader. Vad gjorde vi innan vi fick äran att träffa dig?
Älskade Älskade Joline♥


Underbart intimt

Mammor - Gå på Babymassage!

De va underbart mysigt och intimt. Rekommenderar varmt att gå på de om de finns i era städer. Jag och Joline kommer att gå 5 gånger till och kommer att massera för fullt hemma.
På måndag blir de Mammagrupp igen och då ska vi träffa en dietist och få information om barnmat.


Går ni på någon mammagrupp?


Bebismys


Nu beger jag och Joline oss iväg mot Bebismassage - underbart!


Ok Stämpel

Så, då har både jag och Joline fått OK stämpel!

Jag var hos min mysiga Barnmorska som jag inte träffat sedan mitt sista besök innan Joline föddes. Pratade om förlossningen och berättade hur underbart de va (trots smärtan) , upplevelsen kring allt som hade med förlossningen att göra. De va ju väldigt blandade känslor när hon kom till världen eftersom hon va sjuk och fick spendera 1 vecka på Neonetal avdelningen. Men i de stora hela var de en underbar upplevelse som vi nästan återupplevde när vi pratade om de.
Så den 29:e mars ska jag tillbaka och sätta in en hormonspiral och även göra cytologprov. Så nu om man bortser från den brutna svanskota är jag fit for fight till att börja träna och leva som förr.

Efter min undersökning ringde Jolines BM och sa att de blivit avbokningar hos Barnläkaren och sa att vi kunde komma och göra 2 månaders kollen på henne. Allt va kanon och hon fick massa beröm då hon charmade järnet med sitt underbara leénde. Så nu är både jag och Joline undersökta och godkända.

Nu på kvällen blev de lite fotografering med Kusinen Nestor .




Super mysigt♥


Efterkontroll ..

.. Nummer 2 på kartan. Hörs senare♥





SoffMys

Såååå ... Äntligen är de dags för soffmys. Varit igång hela dagen tycker jag.
Började med att när jag kom till MVC så hade vi bokat in olika tider så jag fanns inbokad 11.30 när jag vet att de va 13.30 som va tiden. Så jag fick inte gjort allt jag skulle utan en snabb undersökning vilket egentligen var de jag ville ha gjort. Allt hade läkt fint och jag fick svar på varför jag hade ont i svanskotan - DEN VA AV!
Vad gör man åt de ? Jo man avvaktar och äter alvedon i den mån man klarar de. Blir de värre får man kontakta läkare för starkare mediciner. Jag har fött barn, jag överlever nog smärtan ett tag iallafall.
Har iallafall tappat 12 kg sedan den 27:e December, 2 kg kvar till startvikten.
Blev lite shopping till Joline såklart, pyjamas, bodysl, dregglis och en heldress. Visar bilder under morgondagen. Inhandlade även en blå heldress från Newbie till Jolines kusin då vi ska fotografera dom tillsammans imorgon, Tror de blir fint med hennes vita och hans blåa. Lägger upp en bild när vi är klara.
Nu ska jag bädda Jolines säng med hennes nya Lundmyr lakan.




Efterkontroll

Ja idag ska ja ÄNTLIGEN på återkontrollen på MVC. Dom ville skicka dit mig i slutet på mars och de kändes lite väl avlägset då jag fortfarande har ont. Svanskotan ska vi inte tala om.
Ska även kolla vad de kostar att hyra en bröstpump, manuell pump börjar bli lite segt.
Igår fick jag även stillat lite shoppingbehov och blev genast en liiiite lyckligare människa. Fick handlat 3 klänningar så nu längtar jag om möjligt ännu mer till sommaren.
Blev även del del nytt i Newbie kollektionen, tror jag älskar den serien ! Idag ska jag även förbi stan igen efter MVC för att inhandla lite nya pyjamser till lillfisen, dom går åt !

Nu ska jag och Joline starta dagen på riktigt i hennes nya heldress från Newbie By Kappahl!


~.:*Du Och Jag*:.~

Jag håller din hand för evigt !


Tävling hos Linda Blom




Linda Blom har en väldigt mysig tävling där man kan vinna jätte fina tavlor från hennes egna webshop - Formeli
Jag hade jätte gärna vunnit en Namntavla.
Klicka på HÄR för att vara med att delta du också!


Napp?

Varför ska jag ha napp Mamma? Jag har ju 2 mumsiga händer!



Vi älskar dig så..

.. Idag har du funnits hos oss i 8 veckor. Grattis våran älskade dotter!

(Filmen slutar vid 2.16 men jag har inte lyckats klippa den än . .)


Söta lilla tungan

 
Joline är så söt när man pratar med henne och som svar får man en utsträckt liten tunga. Undrar om de vore lika gulligt om jag gjorde så när folk pratar med mig? Va skönt att vara barn och inte ha dom där "vuxen" spärrarna. Tänk att sitta på en restaurang och plötsligt känna att man behöver gå på toaletten. Men varför när man kan göra de högt och tydligt där man sitter? Eller om man blir hungrig och inte får mat på 3 sekunder så skriker man öronbedövande rätt ut i luften och vips så får man mat serverat. HaHa ja tänk om!

Hur som. Dagen idag . . . Inget inplanerat egentligen. Väntar på att Kärleken ska komma hem så jag kan ge honom en stor puss och sedan ta ut våra monster till hundar på promenad. Diva är i höglöpet och trots att Buster är kastrerad så känner han de. Föreställ er cirkusen. Senare i eftermiddag blir de även ett besök hos kusin Jaime - världens gladaste barn.

 Vad gör ni idag ?


Jaime försöker ta en tugga på Joline


Trött...

.. Filat på nya bloggdesignen hela förmiddagen. Laddade ner en gratis på designbloggar.com men har suttit och filat för att göra den personlig. Vad tycker ni, bättre eller sämre än förra?

Glada Bebis

Såhär har vi de vaaarje morgon. Älskade Unge!


Tupplur

Idag har jag för första gången sedan Joline kom till världen sovit middag med henne. 2 timmar låg vi och gosade i sängen och vaknade ganska utvilade faktiskt. Jag har annars väldigt svårt att sova mitt på dagen men idag var de verkligen på sin plats. Hundarna låg nedanför sängen och snarkade dom också. De tar på krafterna att amma och då får man passa på att sova då fröken sover.

Så dagen har varit lugn och bestått av mamma-dotter mys. Har dock börjat fila på en "Jolinevägg" där de kommer att komma upp foton på henne i svartvitt. Än sitter de två kort och hennes fotavtryck. Ska visa sen när de börjar arta sig.
Nu ska jag mysa med en trött Bebis och hennes pappa -♥



Blivit med kamera

Äntligen fick jag Castor att ge med sig, nu har vi en kamera. Blev en kompaktsystemkamera som passar perfekt.


Nu gäller de bara att lära sig använda den amatör som man är. De har genast blivit roligare att ta kort när man inte bara har mobilkameran.
Någon som har erfarenhet av denna Fujifilm finepix S1600?


(Lite test bilder)


Buzzador Bepanthen

För ett tagsedan fick jag hem ett paket från Buzzador där salvan Bepanthen skulle prövas. Joline bajsar en heeeel del så hennes röda rumpa är ett faktum. Har prövat salvan i lite över en vecka och rumpan är praktiskt taget helt fri från röda prickar. Jag rekommenderar salvan varmt och kommer byta ut min idominsalva mot denna.


Bli medlem på Buzzador du också. Just nu söker dom Småbarnsföräldrar !

Nannydog

Buster passar sin "syster". Helt underbart!



Snyft

Vaknade imorse med en mycket svullen tumme. Den har värkt i en vecka lite drygt men idag så nådde den kulmen av smärta. Förstår verkligen inte vad som hänt för jag har inte slått i den. Min stora fasa är att den är bruten eller har en spricka så jag måste gipsa. Hur ska de gå när man har en 7 veckors bebis att ta hand om ?
Hursom ska jag till läkaren 14.50 så innan dess så tar jag inte ut nåt i förskott.
Skulle egentligen till biblioteket med mammagruppen men jag kände mig inte alls i form för de.

Hade ni en bra alla hjärtan ?


Bild från helgen på våra håriga älsklingar ♥

Grattis du underbara


Du vackra skapelse. Du blir 7 veckor idag.
4555g och 58 cm
Mamma och Pappa älskar dig


Alla Hjärtan <3

Underbara Älskade Castor . .
Denna dagen firar vi inte direkt men jag vill ändå tillägna detta inlägg till dig
Tack för att du är den underbara människa du är som finns där i alla lägen. Inte nog med de, du är världens bästa pappa till Joline. Du har gett mig de vackraste en människa kan få, ett barn - en familj.
Du har gett mig allt jag någonsin önskat och jag tror inte du anar hur stor min kärlek till dig är.
Något jag trodde var omöjligt har även skett. Jag började älska dig mer och starkare den dagen Joline kom till världen, något jag aldrig trodde va möjligt då jag älskade dig med varenda del av min kropp. Men trots de så växte kärleken till dig och den fortsätter att växa varje dag som går. Jag älskar Dig!




Nytt i garderoben

Nytt i våran växande Newbiegarderob . . .


.. and we love it.


Full rulle

Denna helgen har varit fullspäckad därav inget bloggande. De har träffats släkt o vänner och vi har fotat MASSSSSA med en kamera vi fick låna över helgen. Återkommer ikväll men bjuder på en bild på två söta kusiner♥

Joline med sin underbara kusin Jaime

Tävling hos Britta bloggar


Jag tävlar om ett presentkort värt 400 kr från plad.se hos Britta Bloggar.
Tävla här du också! Tävlingen pågår tom 11/2!


Blää

Jaha när jag äntligen vågade hoppas på att de skulle bli vår, vad händer ? Jo de öser ner snö! Jag som tänkte traskat bort till affären och handla lite våtservetter och annat men nu vet jag ikke! Blir så trött på detta.
Igår va vi och hälsade på Jolines kusin Jaime och Joline var vaken för första gången där. Skrattade och myste tills hon helt plötsligt bröt ut i en gråt attack från helvetet. Vi vet inte vad som hände och alla våra berömda knep va förgäves. De gjorde ont i mitt hjärta att se henne så ledsen och inte kunna hjälpa henne. Idag är hon på bättre humör men har ändå varit lite gnällig på morgonen och inte riktigt kommit till ro. Vi får se hur de artar sig under dagen annas får vi väl börja med Minifomen i förebyggande syfte om inte annat.
Ska försöka pigga upp mig lite nu genom att kanske sminka mig lite . . Eller så skiter jag i de och somnar här brevid en halvsovande Joline.

Planer för er idag ?


Glöm inte att kika in på Campadre för kanonerbjudande under Barnveckan!

Shopping

Jag liksom mååånga andra är stormförtjust i lundmyr of sweden. Tyvärr kan jag tycka de är lite dyrt. Men idag kikade jag in på campadre som har Barnvecka denna veckan. Väldigt förmånliga priser på just lundmyr. Så på väg hem till mig är nu detta påslakanset. . .

Så istället för 400 :- så betalar jag 240:- de är väl rätt okej ?
Bli medlem du också
CAMPADRE
Erbjudandet gäller t.om 14:e Februari kl 08.00 så passa på!


Underbara morgon

Frukost - Check!
Kaffe - Check!
Sovande Barn - Check!
Sovande Hundar - Check!
Sol - Check!

Ja så ser min morgon ut. Lugn o skön. Förstår inte riktigt, jag har sovit ganska bra 2 nätter men jag är nog tröttare än vanligt. Annars sover jag 2-3 timmar och håller igång hela dagen utan problem. Men både igår och idag så känner jag mig super trött.
???
Hur som. Nu väntar vi på Emma som ska komma och umgås med oss. Vi ska ta en promenad i den undabara solen. Dessa dagarna då solen strålar är guld värda. Man blir som en helt annan människa.
Jag tycker dock de är svårt att veta hur mycke kläder jag ska ta på Joline. Som idag är de ett par minus och strålande sol.  Om hon ska ha åkpåse OCH täcke eller bara ett av alternartiven.
Hur gör ni?


Castor Snickrar

Har precis läst Vi Föräldrar som trillat ner i brevlådan idag. Joline tyckte inte de va en bra tidning så vi läste saga istället- Castor Snickrar!
Hon log och jollrade och va sådär Bebis söt som bara hon kan vara. Jag brukar läsa för henne, inte för att hon förstår på något sätt men för att de är mysigt och Joline tycker om när man pratar med henne. Nu ligger hon och sover här brevid mig i sin BabySitter. Hon snarkar och snuttar på nappen på samma gång, underbara flicka!
De va mysigt på Mammaträffen. Lite halvstelt men de släpper väl. Nästa vecka ska vi till Biblioteket och få lånekort till våra små, mysigt.

Har ni haft en bra dag ?



Vad hände ?

Vilken natt. Vi somnade allihopa strax efter 23 och när klockan var 06 hade lillevännen inte vaknat för något nattmål. Hon gnydde till strax före 06 och då fick hon nappen medans Mamma gick upp och kissade och tvättade ansiktet sen mer eller mindre väckte jag henne för att ge henne mat. Helt underbart då jag igår kväll va vid bristningsgränsen av trötthet. Underbart!

Har hört och läst att de varit storm inatt ?! Ja som ni då förstår har ja inte vaknat en sekund av de oväsendet. De har nog ingen av oss gjort. Visserligen förstod jag att de va något på gång för igår när vi gav oss ut på en timmes kvällspromenad piskade de snöblandade regnet i våra ansikten och de blåste en hel del. När vi kom in i värmen blev de ännu värre. Idag är de visserligen strålande sol! Skumma sverige väder. Vår kanske, va säger ni ?

Idag ska jag och Joline på våran första Mammagrupp vilket ska bli grymt kul. Skönt att träffa folk runtomkring som också har små knoddar.

Vad gör ni idag ?



Glöm inte att må bra

De är mycke på dagarna sedan våran älskade dotter kom till världen. All fokus ligger på de lilla livet och man hinner liksom inte riktigt känna efter hur man mår. Joline ammas ju bara och detta gör att såklart sömnen blir lidande. Detta har gjort att jag utan att ha märkt de inte varit på samma humör som innan. Inte lika glad och sprallig och framförallt gentemot min underbara sambo. Jag har alltid varit stark och jag tror att jag känt att jag måste visa mig så stark hela tiden. Givetvis behöver jag inte de! Detta kom jag på igår och idag mår jag så mycke bättre. De enda jag behövde va att stanna upp och fokusera på mig oss. Efter att jag och Castor pratade igår så känns allt precis som de ska och kärleken till min familj blev starkare. Glöm inte att må bra och ta hand om varann, de krävs så lite för att vårda de man har.
Så idag satte jag mig och pysslade ihop några må bra lappar.

De kommer sitta en ny lapp på ytterdörren varje dag. Små kärleksförklaringar och saker att ta med sig under dagen. Ett lätt sätt att visa sin uppskattning till varann . . .

. . . .

Ooooooo vad jag önskar mig en systemkamera . . .


Vem vill ge mig en sådan ?


Tips till alla Mammor

Jag är medlem på Buzzador där man får testa saker, helt Gratis. De enda du behöver göra är att testa deras produkter med ett par vänner och sedan skriva vad du tyckte om produkten. Nu söker dom Gravida och småbarnsföräldrar. Jag vet att övervägande av mina läsare är antingen gravida eller Mammor. Så passa på att få kanonerbjudande, allt från nappar till blöjor. Som sagt, allt är gratis!

Klicka HÄR och bli medlem och få ta del av kanon mycke bra-att-ha saker.
_________________________________________________________________



BajsJoline

Här sitter fröken och klämmer. Älskar hennes bajsmin!



Kladd

Ja de där med fingerfärg va lättare sagt än gjort vill jag lova. Efter måååånga försök så fick vi till de tillräckligt bra för att rama in fossingarna . .


BVC OCH FÄRGKUL

Dagarna rullar på i en takt jag inte riktigt hinner med. Idag har vi iallafall varit på BVC vilket alltid är lika mysigt. Joline får så mycke beröm då hon charmar BM utav bara den. Vi fick höra att hon är väldigt tidig med kontakt och svarsljud och visst blir man som förälder super stolt.

Såhär såg de ut sist vi va på BVC:

28:e Januari

Vikt 4285 g
Längd 56.5
Huvudomfång 37.5 cm
_________________________
3:e Februari

Vikt 4440 g
Längd 57 cm
Huvudomfång 37.9

Hon följer sin kurva perfekt och amningen funkar fortfarande då hon gått upp 155 gram på 6 dagar. De är skönt att veta att mjölken räcker då man inte har någon aning hur mycke hon får i sig.

Idag var vi även iväg en snabbis till BR för att införskaffa fingerfärg. Nu ska de kladdas!
Ska se till att fixa lite fotavtryck och kanske t.om handavtryck för inramning. Tror de finns lite mor och far-föräldrar som uppskattar de.


Lämna avtryck

I Söndags så bestämde vi oss för att föreviga Jolines fotavtryck. Idag har de stelnat och står fint i vårat hem . .


Dagens Joline

Underbara lilla prinsessa♥


Mössa - Newbie by kappahl
Klänning - Newbie by kappahl
Body - Ellos
Byxor - Lindex
Kängor - Ellos



Dvala

Går som i en dimma idag. Joline ligger i våran säng och sover och jag är vaken fast sover ändå. Hade en vaken tjej igår och mot kvällen var hon även en gnällig tjej och de enda som dög var mammas tutte. Så hela gårdagen hade jag en Bebis i famnen som vägrade ligga i vagnen, sängen, babysittern eller babynestet.
Jag börjar känna av sömnbristen lite grann men jag lider inte av de då orsaken till sömnbristen är min fina prinsessa. Castor försöker så mycke han kan men jag vill inte att han ska gå upp på natten då han jobbar hela dagen stackarn sååå jag får skylla mig själv. Så idag ska vi ha en lugn mysdag med undantag för promenad med hundarna.

Vad gör ni idag ?


(En nyfödd och sjuk Joline på Neonatal avdelningen)

Dubbelt upp

Idag träffade Joline sin kusin Nestor för första gången. Båda sov sig igenom besöket men de va mysigt ändå. Efter att ha sett denna 5 dagar gamla lilla Bebis så blev Joline plötsligt stor.



Närhet

Vi dansar här hemma...