Härlig Dag

Klockan är strax efter 12 och jag är nyvaken, NYVAKEN! Sällan jag sover så länge men de blev sent efter jobbet igår också. Mycke man ska prata om, dricka lite vin och äta lite ost.

Min kära svärfar kom o ringde på dörren precis, han e så mysig. Han lämnade en adventsblomma och en grymt bra julkalander. Hoppas på högvisnt så ja kan köpa en av mian bilar, antingen Audi Q7 eller BMW X5. Eller varför inte bägge två ?! Nog drömmande om de. Älskar iallafall mina svärföräldrar.

Vart ledig i två dagar så de va rikigt kul att komma till jobbet. Hände en så grymt rolig incident igår också.
Va en rullstolsbunden kille som ville ner till dansgolvet o vi är ju inte dirket handikapsanpassade så han fick åka varuhissen ner, den vi åker om vi ska till vårat omklädningsrum b.la. En av kockarna skulle ner och erbjöd därför att eskortera honom till dansgolvet som man också kommer till den vägen. Vi har ju nyligen byggt ut och har därför två dansgolv som går ihop med varann. Där inne finns inga trösklar vilket är lättare för en rullstolsbunden att ta sig igenom. Där rullar våran kära kock in honom, stänger dörren och går. Nu är de bara så att de nya dansgolvet va avstängt denna afton och där inne i mörkret sitter killen i sin rullstol och kommer ingenstans. Han skriker o skriker men den höga musiken från de ordinarie dansgolv är så högt så ingen hör honom. Efter ett tag så börjar hans vänner undra vart han är och ringer. HeHe.. Detta va historien som gjorde hela min kväll igår.

Så klockan är 12.40, ska bädda sängen o lite sånt ...

Katrin Schulman ...

... ja som rubriken faktiskt redan avslöjat så kommer dagens inlägg handla om just Katrin Schulman.

Satt idag o slösurfade, när jag plötsligt kom o tänka på just Katrin Schulman. Hör hennes namn dagligen och folk i min omgivning pratar om henne men jag visste faktiskt inte vem hon var. Så ... jag bestämde mig för att Googla på henne (gör de på mig själv ibland men där står INGET) och jag letade mig fram till hennes blogg.
Nu började mitt läsande som jag hade tänkt skulle vara en liten stund, men jag fastnade. Som när man läser en bra bok ni vet o man bara vill se vad som händer på nästa sida också. Kunde inte sluta, klickade mig vidare till nästa och nästa och nästa sida för o läsa. Kan förstå att folk gillar hennes blogg, den va riktigt rolig faktiskt. Läsvärd utav bara helvete. Nu ligger hennes blogg under favoriter och den kommer att vara en välbesökt sida på min dator. Keep up the good work!

Nu är kaffet färdigt, så de betyder att de är dags att bege sig. Ska samla kraft till att hålla min bror i handen när han Tatuerar sig.

image5

 (Ovan: En utav mina gaddningar)

Dagsutflykt

Jaha minsann, dessa timmarna flög på bra fort *tittar på klockan* Ja de e ju redan eftermiddag.
Bror Jonas ringde o väckte en mycke trött lillasyster runt 08 snåret, jobbade igår så ja va väl inte jätte glad över o få telefonsamtal. Visst de finns en funkion, hmm..vad heter den ?! Jo ljudlös ... Men men de är mer än jag förstår när ja går o lägger mej på natten.

Hur som, han ville ha sällskap till Gällstad och Lager 157. Jag kan ju inte direkt påstå att jag är sen på o hänga me när de gäller att bränna pengar. Så givetvis steg ja upp fortare än kvickt o va färdig lika fort. De är mäkta imponerande hur snabba vi tjejer är när de behagar oss. Annars har vi, eller iallafall jag, en tendens att dra ut på tiden me dusch, smink och kläder. Känner någon igen sig tro ?!

Dricka kaffe, ut me hunden och så va de dags för avfärd från Borås. Älskar att åka me min bror för han har en mycke fin ny saab me Bra musik. Fort, ja de går de!

Det va en rätt rolig resa faktiskt. Ska försöka att sätta er in i de.
Vägen mellan Borås och Dalsjöfors har jag åkt innan och den är inte så imponerande så den biten kan vi hoppa över egentligen.
Men när man börjar närma sig skogarna innan Gällstad så fick vi syn på en rolig upptäckt. Vi mötte en polisbil och två polismän, varv en höll i en varningstriangel som han va på väg att placera ut på vägen. Vi trodde att de hade skett en olycka och saktade ner avsevärt. Men när vi kommer närmre så brister jag ut i en hysterisk skratt attack då jag ser att Polisen är olyckan. Dom har uppenbarligen kört på tok för fort och kör av vägen. Där står de två mycke skamsna poliser med en bil i diket. Kuligt!

Efter denna lilla incident kom vi till en sjö. De var så oerhört vackert att jag nästan faller i en liten dvala i tanke på den. De va täckt av snö på alla träd och marken. Solen strålar högt på himlen och reflekteras i sjön. Helt vindstilla och så oerhört vackert. Blev kär i den platsen, platsen vid sjön.

Såå nu får de räcka me min dravvel om denna vackra plats.

Brände över 2000:- idag, på vad undrar man? De enda vettiga ja köpte var ett par skor för 1000:- men vad gjorde ja med den andra 1000 lappen. Ja ja man lever bara en gång säger dom och alla julklappar e ju inhandlade så ingen skada skedd.

Nu ska jag dricka kaffe och mysa med mitt djur. Ta hand om varann

- Liza

image4

(Ovan: Min underbara Diva ligger o sover)

Beröring


Satt och pratade med en nära vän nu på morgonen. Vi halkade in på de här med gitermål och förlovning.
Började då fundera o fiska efter mina värderingar om just giftermål o ringbyten.
Som liten flicka ville jag gifta mig, vit klänning med långt släp, slöja, orgelmusik, dans o diamanter. Men allt eftersom åren gick så blev jag allt mer skeptisk till de här med bröllop. Mitt argument va just att de är på tok för lätt att skilja sig och allt för många tog denna utväg. Vill man verkligen gå igenom en plågsam skiljsmässa?

Har nu träffat en kille, eller vi har varit tillsammans i 1 ½ år nu men de känns nytt. För första gången sedan jag var ett litet barn har mina tankar om gitermål ändrats. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig de. Denna kille har berört mig på ett sätt som jag trodde va omöjligt. Bor ihop med denna kille, vi har våran underbara hund tillsammans och vi har faktiskt t.o.m bytt ringar med varann. Kanske något som leder till ett giftermål längre fram i livet. De återstår att se.

Om man möter en person vars närhet berör än på ett sätt som är obeskrivligt, då är man lyckligt lottad. Det är jag!

Det är interessant att se hur man formas i livet. Personer man möter, händelser man råkar utför, motgång, framgång. Allt som händer runt om dig formar dig till den du är. De du älskade som barn kanske du en dag kommer hata som vuxen. Eller också kanske kärleken till något som du brann för som liten kommer tillbaka ju äldre du blir.

                                                                             Ta hand om varann
                                                                                         //Liza

image3

Söndags Kvällen Totalt Underskattad

Måndag ? Känns ju som att veckan inte ens hinner böjra innan den är slut. Känns som att de va igår veckan började och jag gick till jobbet, men ack nej. Nu är de Söndag igen och en ny vecka står för dörren inom ett par timmar. Älskar Söndagskvällen. Man behöver absolut inte göra något alls och de är okej. Söndagen är den dagen du får ligga i soffan o inte lyfta ett finger och ingen bryr sig. De är ju de dagen är till för.

Haft besök sen jag gick upp i morse mer eller mindre. Brorsan o hans tjej kom förbi o visade sitt nytillskott, sin vovve Dogge. Ett riktigt litet charmtroll som jag tror kommer bli super mysig när han växer upp. Nääästan (bara nästan) så ja e sugen på att skaffa en valp. Diva är ju den bästa hunden man kan ha och ja känner egentligen inget behov att att skaffa en till, men visst vore de mysigt.


image2
(Ovan: Brorsans Nytillskott I Sambons Knä)


Sen kom mina kära och underbara föräldrar hit och fikade och åt. Alltid lika kul o ha dom här, ibland längtar jag hem faktiskt. Kanske uppskattar dom och Hyssna så mycke just för att jag flyttat hemifrån ..?!

Helgen har överlag vart lugn, inhandlat dom felsta julklappar, dom är även inslagna o klara. Känns oerhört skönt att ha börjat me de i tid för en gångskull. har en tendens att alltid börja så sent me de där o helt plötsligt står man där den 24:e me ett antal oköpta julklappar. Denna hysteri .... tror faktiskt jag Älskar den :)

Nu blir de promenad me Hund och Sambo.

Ta hand om varann

~*.:Liza:.*~