Många bollar i luften

Oj de händer mycke nu känner jag. Pyssel, bebis, hundar, sambo och Njuta av vädret. En del beställningar på tavlor på lager nu och ska försöka hinna med de samtidigt som jag underhåller världens underbaraste Bebis.

Igår va vi hos BM för vägning och mäning och allmän kontroll. Allt var kalas!
Hon väger nu 6445 g och är 66,5 cm lång - lång tjej! Va hände med min lilla skrutt som vägde knappt 4 kg och va 52 cm ?
Fick tipset att ge Joline gröt till kvällen då Joline gärna vaknar på natten och vill ha mat med ibland mindre än 1 timmes mellanrum. Precis innan vi lägger henne ska jag amma henne eller ge henne utpumpad mjölk på flaska så hon är riktigt mätt. Hon sa även att när vi äter och Joline tittar med stora ögon så ska vi passa på att ge henne en majskrok för att "uppmuntra" nyfikenheten och göra henne mer intresserad av mat. Eftersom jag jobbade igår va Gudmor Emma barnvakt och fick premiär mata med gröt - succé! Banan gröt ska de va Mamma!
Även majskorkarna är dundergoda att suga på och slinker ner hur fort som helst. Tänk att lilla pruttisen äter mat!
Gav henne även gröt till frukost efter morgon amningen och de va mumma tyckte fröken.
Har även idag provat sittdelen på vagnen vilket hon tyckte var supermysigt medans mamma och pappa tyckte att sittdelen inte var någon höjdare och bestämde oss för att köpa en ny vagn.

Mycke babbel i ett och samma inlägg!


Underbara varelser


Såhär har vi de på dagarna. Mys och mera mys. Buster ser ut som han brukar - Något hängande i mungipan som han själv inte märker. Diva sitter och njuter i solen på sitt egna lilla vis. Där har ni en hund som verkligen sitter på rumpan!


PysselMamma

Medans Joline sover i vagnen har Mamma Liza tid för att måla !


Dagen i bilder


Sämre dag kan man ju ha !


Morsdag

Ni glömmer väl inte att morsdag börjar närma sig?
Vill du ge bort något personligt som ingen annan har?


Bara fantasin sätter gränserna, kom med förslag så fixar jag.

[email protected]


Min skatt

Jaha så har de gått 4 månader. Vart tog tiden vägen ? Den stora frågan : Vad gjorde jag innan jag blev Mamma? Livet som förälder är mer än jag någonsin kunnat ana och kärleken är så stor, eller som min granne sa:


Det är precis vad de är!

Mamma och Pappa njuter av varenda sekund av din närhet och att se dig utvecklas är det mest magiska man kan uppleva. Du må vara en Bebis fortfarande men du är en Bebis med stor personlighet.
Vi Älskar Dig.



Tavlor

2 beställningar klara. Välkommen hem verkar vara favoriten i alla utföranden!

Glöm inte att morsdag snart är här. Varför inte beställa en egendesignad tavla till henne?

[email protected]


Mat premiär

Ja idag blev de då som sagt premiär för smakportioner. Vi körde på potatis med bröstmjölk. Gillade hon de ?
Hmm ja vet inte vad hon tyckte, hon hade kul under tiden och fick i sig lite grann iallafall. Hon hade nog lika gärna kunnat vara utan. Vi får se vad hon säger imorgon, Mamma och Pappa älskade de iallafall!

Underbara Älskade Barn♥


Smakisar

Ser i bloggvärlden att de är många Bebisar som börjat eller ska börja med smakportioner. Nu är vi också där och de spritter i hela min kropp. En ny milstolpe är nådd! Potatispure står på matsedeln och jag kan kanppt bärga mig över att se hennes min. Gav henne vatten igår men de spottades ut illa kvickt, kräsen liten dam de där - Mamma upp i dagen!

Annars idag ?! Jo de blir nog en promenad till Kransmossens blommor för lite pysselinhandling. Blivit ett par beställningar på tavlor så nu behövs förrådet fyllas på. Tror även att de blir årets första bad med hundarna idag, som vi väntat. Vovvarna blir överlyckliga av att få bada och nu är den säsongen äntligen här. Ska bli kul att se vad Lilla Joline tycker också då hon är grymt fascinerad av hundarna. Tänk vad stora dom måste vara i hennes små blåa ögon!


Påskstress

Skratt, äggjakt, mat, knytkalas, kubb, grill, smirnoffice mm....

Ja dagarna går undan i en sjuk hastighet, vet inte hur vi hun Skanit som vi ändå gjort! Vi njuter, oj vad vi njuter. Första påsken med Joline och vad bjöds de på, Joho då - äggjakt i fårhagen hos farmor och farfar. Helt sjukt att vi vuxna sken upp som barn och sprang som dårar och letade ägg. Nu är äggen ganska tomma men magen är desto mer full!
Joline har även varit så gullig och gett Mamma och Pappa de första skrattet, vilket UNDERBART litet ljud. De som fick henne att skratta va såklart Buster. Efter första skrattet så märkte hon att hon kunde och skrattade även åt Pappa. Filmade lite men de va svårt att få med på kameran då hon gärna slutar med allt när kameran kommer fram. Ska försöka lägga upp filmen senare.

Hur har ni de i påsk kära vänner?


Lovar bättre uppdatering nu efter påsk ♥


Converse

Ja nu tror jag att jag kan använda conversen för säsongen utan att behöva lägga tillbaka dom. Äntligen! Dessa två dagar har varit helt underbara och jag, Joline & vovvarna har njutit för fullt. Promenerat och invigt utemöblerna på altanen. Joline sover som en stock när vagnen står på altanen och blir även tröttare på kvällen av all luft.

Imorgon kommer svärfar hit en sväng och kramas med sitt lilla barnbarn och senare på eftermiddagen åker jag till kinna för att gratta Linda som fyller år idag - Grattis ♥
Sen är hela påskhelgen galet fullspäckad, vet inte hur vi ska hinna med allt. Frisören är nog de jag ser fram emot mest, har inte varit där på 4:a månader så de behövs.
Vi ska även på knytkalas på Lördag, har aldrig varit på de så jag vet inte hur de funkar. Vet ni?

(altanen förra sommaren där jag myste med hundarna och Joline inuti magen)


Lägger de på hyllan

Jag hittade en hylla. Vet inte var den kom ifrån eller vems den är men den dök mystiskt upp i vårat förråd. Så vad gjorde jag? Joho serni, jag renoverade den. Slipade, målade och gjorde fin.
Här får ni resultatet!



Glöm inte att jag gör tavlor på beställning. Maila eller kommentera för önskemål ♥


Vårsol

Nu går jag och min underbara dotter ut och njuter av våren
Njuter ni av solen idag?


Söndags Funderingar

Vilket väder vi haft idag. Solen har strålat hela dagen och de har t.om varit varmt. Nu är Joline ägare till sina första solglasögon.

Hur söt är hon inte ?

Vi har haft en hel del planering inför namngivningen även handlat de mesta för dukning och dekoration. Färska blommor får inhandlas samma dag men en del är iallafall avklarat. Längtar så.
Dagen har även gått i funderingarnas tecken. Ibland snöar man ju in på saker och ibland är de svårt att släppa dom. Idag har varit en sådan dag.
Inser hur mycke jag saknar min bror som flyttade till Gävle för snart 1 årsedan. Då även min brorson som jag knappt aldrig ser längre, när dom bodde här så sågs vi flera gånger i veckan. Känns så tråkigt att missa hans uppväxt då jag varit med under graviditeten och tills han flyttade vi 2 års ålder.
Idag ringde min bror och sa att dom inte kommer hit på Jolines namngivning. De kändes som ett slag i ansiktet då jag saknar dom oerhört och verkligen sett fram emot att dom kommer ner. Dom har träffat Joline i 5 minuter när hon var nyfödd. Vill dom inte träffa henne mer?
Tänker även på Jolines mormor och morfar som bor 30 minuter bort men inte träffat Joline på 1 månad. Så mycke dom missar vilket värker i mitt hjärta. Deras lilla barnbarn växer från att vara ett litet spädbarn till att bli en bebis med egen personlighet. Allt som händer från dag till dag, de missar dom. Varför?
När jag växte upp hade jag inte kontakt med min farmor och farfar (har de fortfarande inte) och jag minns hur jag saknade de. Sa alltid att så ska mina barn aldrig ha de, nu känns de som att de är åt de hållet de lutar fast med mina föräldrar. Jag kan inte hålla ihop en hel familj, jag är bara 1 person.

Som sagt, Söndagen gick i funderingarnas tecken!


Tävling Hos Malin Karlstrand

Jag som är beroende av tavlor och saker och ting på väggarna tycker självklart att detta är en kalasbra tävling. Va me du också!
Klicka på bilden för att komma direkt till tävlingen↓


Tävling hos Linda Blom

Självklart deltar jag. Har önskat mig en tavla därifrån ett bra tag.



Klicka på bilden för att komma direkt till tävlingen


Man lär så länge man lever ..

Joline tycks ha börjat med en ny grej. Strax innan kl 04 så ska hon vakna och babbla och bara vara vaken och glad - underbart! Men. Jag vill inte starta dagen 04 oavsett hur underbart glad hon är. Detta resulterar i att jag är ganska trött på dagarna men som Mamma tycks man hitta någon extra växel som man kör i för att klara dagen.

Igår kväll åkte vi och hälsade på Jolines Farfar och BonusFarmor och detta va efter Jolines läggdags. Detta fick vi lära oss en läxa av. Inte åka iväg med Joline efter klockan 20 eller iallafall låta henne sova vidare i sitt babyskydd. För visst hon gav väl oss ett o annat leende men mest så gav hon oss gallskrik - en trött tjej som ville sova! Har aldrig hört henne skrika så och inget hjälpte, så fort vi satte oss i bilen - zZzZzZ
Nu vet vi detta iallafall och ska försöka att inte rubba sov rutinerna för mycke, hon kanske gav igen 04 imorse för att rubba mina rutiner.

Vad har ni för sovrutiner till era små?

På dagens schema står de att jag och Joline ska ta oss en liten tur till Ica Mai för att handla nya blöjor till bajsmonstret. Idag ska vi köpa Libero 3 - wohoo! Trodde ALDRIG jag skulle bli så exalterad över att gå upp i en blöjstorlek men de känns som ännu en milstolpe. Man beöver nog vara förälder för att förstå tror jag. Nu står de iallafall Bebismys på schemat!

Tummetott

Idag har Joline hittat sin tumme. Hon brukar suga på hela handen gärna så långt ner så hon kräks men idag upptäckte hon den lilla tummen. Ibland gör hon de riktigt smidigt utan olyckor men oftast så petar hon sig i ögat då hon inte riktigt har koll på alla sina små fingrar.
Hon har även uppfunnit sin lilla (läs stora) stämma och babblar mest heeela tiden. Hon har pratat en del ganska länge men nu hör jag hennes underbara "röst" hela dagarna. Hon börjar babbla i lugn o sansad ton när hon då upptäcker att de finns mer att hämta där dom ljuden kom och då är de igång. De är underbart!


Tidig morgon ..



Joline ska vi inte sova liiiite till, klockan är inte 07 ens ?!
Bla Bla Ga Ga - Morsan de kan du glömma

Ja dagarna startat liiite i tidigaste laget för min del men vi har ju en ny drottning i huset och hennes önskan = Min lag!
Men vaknar man av de där leéndet och Bebisbabbel så startar dagen kanske tidigt men med humöret i topp.
Nu har vi bytt bajsblöja nummer 2 och fått på oss kläder och kikar på våra bästa (läs sämsta) år och fortsätter Bebisbabblet. Undrar vad hon säger?

Solen lyser med sin frånvaro idag så jag får nog ta tag i lite städ här hemma. Damma av fönsterbrädor och den evigt dammiga svarta Tv bänken. Svart må vara snyggt men så fort de lyser minsta stråle sol så ser man dammet.

Vad gör ni idag ?

Nu blir de Bebismys innan dagen startar på riktigt. Har ja tur så somnar vi båda två i sängen och skjuter upp städningen liiiiite till !


Gjorde en tavla till min älskade Sambo igår♥


Nytt..

.. Nyheter i tavelfamiljen ..




Helg fylld med Besök

Klockan är snart 08 och jag har varit vaken i 1 timme tillsammans med en pglad och pratsam liten flicka. Så skönt morgonhumör hon har, startar dagen med att babbla för fullt, le och dra sig i foten! Ska anamma de beteéndet lite tror jag ( - att dra mig i foten, inte lika vig längre)
Här avnjuts de en kopp kaffe, Joline sitter i Babysittern och fortsätter sin monolog och två håriga små djur ligger och snarkar i sina sängar. En ganska behaglig morgon även om den startade liiite för tidigt!

Helgen har varit helt underbar på alla sätt. Vädret va såklart en stor del men mest va de för att Castor hade tagit ledigt i smyg Torsdag & Fredag så vi fick en lååång underbar helg tillsammans. Tror Castor tyckte de va väldigt mysigt att få vara tillsammans med Joline i så många dagar i rad. Hon är ju i sitt esse nu, pratar och sprattlar som en liten fisk.
Helgen inehöll en hel del besök, restaurang besök, campingbesök, kusinbesök, Farmor&Farfar besök. Ja ni förstår!


-Du och Jag - Vi är Kompisar!


Våren ?

Är de så att våren äntligen är här ? Kommer de komma snö igen ? Jag hoppas på att Conversen är framtagna för gott nu.

Nu beger sig hela familjen ut i skogen och njuter av solen. Bjuder på lite bilder från igår när vi träffade kusin Nestor♥



Grattis på "1 års dagen"

I våra huvuden fyller Joline 1 år idag. Den 8:e april 2010 fick vi reda på att vi väntade barn. Något vi aldrig trodde skulle bli såhär fantastiskt. Vi älskar dig så mycke våran skatt, en dag kommer du att förstå de♥





~Så Älskad Från Första Stund~

 


Sammanlänkade



Tänk att vi satt ihop. Att du fick din näring från mig - genom din navel! Vårat älskade Mirakel♥


Massage


(Mina underbara Älsklingar♥)

Igår var Jag och Joline på våran första Babymassage. Så mysigt! De va en liten grupp, jag och 3 till. Joline va yngst på sina 3 månader och de märktes. När massagen va över sten slocknade Joline på golvet medans som andra barnen (inte bebisarna) va pigga och ville utforska. Fick med mig papper hem på övningarna så jag ska visa Castor ikväll och även ta med honom dit nästa gång.
Går ni på någon Babymassage?

Har försökt att hinna med lite pyssel i den ganska stressiga vardagen. Har en ny tavla som ligger på tradera. Sugna på att buda på den klicka på någon av bilderna nedanför!


Intresserad av en egen designad tavla?
Kommentera eller Maila
[email protected]


Premiär ..


Äntligen har vi kunnat börja använda den stickade heldräkten från Newbie som ja köpte när ja va gravid. Den har hängt i garderoben och bara väntat på att få användas. Den är i storlek 68 så den är liiite stor än men de är lite de. Nu trånar jag efter den vita också men jag vet inte om de behövs. Får se!
Dagen har spenderats på stan, fika med en gammal kollega. De va riktigt mysigt att träffas igen och få lite update om vad som sker på jobbet. De står mest still tycker jag!
Sedan bar de av till knalleland där jag handlade lite nya kläder. De ekar rätt tomt i garderoben nu och de som kan användas är lite för somrigt än. De känns så avlägset att ha fina klänningar och bara ben, framförallt idag då de regnar och är grått.

Vad har ni gjort idag ?


Tävling hos Tina


Jag som kikade runt idag efter en bärsjal att köpa, perfekt när ja går ut med hundarna!
Klicka på bilden för att komma direkt till tävlingen!


Amningshjärna!!

Kaffet i handen, nybadad Bebis och dagen är ganska startad får jag lov och säga. Joline brukar älska att bada men idag va de inte poppis alls. Hon sprattlade och fällde ut sina armar i ren skräck och gjorde den berömda surläppen . . sen kom tårarna. Så fort jag tog upp henne va hon glad igen. Försökte då igen men icke! Så hon får väl vara halvren så får vi försöka ikväll igen.


(Gammal bild på en glad Joline i badet)

Ja som rubriken säger så har jag insett att jag har en sån sjuk amningshjärna. Tappar tråden, glömmer vad jag sagt och tror ofta att Castor har fel i diskussioner men sen inser jag att de kan ju kanske vara jag som är ute och cyklar. Oftast är de fallet!
Men häromdagen blev jag rädd för mig själv. Satt och funderade över min födelsedag (vet ej varför) och försökte komma på hur gammal jag blev - är de 23 eller 24?
Jag kom inte på de! Va tvungen att räkna.
"Hmm 2007 blev jag 20. 2008,2009,2010,2011 ja de är 4 årsedan altså blir jag 24"
Blev på riktigt lite nervös för mig själv och hoppas jag återgår till de normala när jag slutat amma!

(Bild lånad från google)

Någon som känner igen sig ?  


Mamma Mamma detta vill jag ha!

Jag och Joline satt o kollade runt på nätet och hittade en gammal goding och en ny goding som Joline önskar sig.


 
Kaninen är 77 cm hög ch helt underbar. Jag blev helt kär när hag ramlade över den och Joline blev lika såld hon också.



Pusselpallen har jag trånat efter i flera år men nu har vi ju en riktig anledning att ha en. Tänk att ha den stående i Jolines rum med hennes namn i pusselbitar men Kaninisen sittande på den.
Vi är kära ja o Prinsessan!

(Klicka på bilderna för att komma till deras webbutiker)


Välkommen Till Oss


Denna pryder nu hallen hemma hos oss !


Dimmigt

Oj klockan är bara 19 de betyder att ja inte får gå och lägga mig än. Gått som i en dimma mest heeeela dagen. Va på sista Mammagruppen idag (tråkigt) och satt och gäspade mig igenom föreläsningen om säkerhet i bil. Tur att man fick papper på de för jag minns de knappt. Tur att man har världens sötaste lilla barn att umgås med på dagarna för annars vore de jobbigt.
Fredagsmys! Ursäkta min släng av torrets men jag kom just på att de är helg nu och fick ur mig ett glädje tjut!

Hur spenderar ni eran Fredag ?


Kusinen Jaime är väldigt intresserad av Joline.
Joline är mest intresserad av sin hand!