Äntligen Hemma



Tack för alla era fina kommentarer. Idag fick vi äntligen komma hem och om de känns skönt.
Ska uppdatera mer när vi landat lite.
Hon vägde 3740 gram och är 52 cm lång. En riktig prinsessa!
Vi har legat på NeoNetal avdelningen hela veckan för lilla Joline hade bajsat i fostervattnet och sedan svalt lite grann vilket resulterade i en lunginflammation. Nu mår hon som den lilla prinsessa hon är och vi njuter för fullt av livet som föräldrar♥


SMS-inlägg


Joline tittade ut kl 06.35 imorse. Älskade...

p271210_11_39 (MMS)

Joline tittade ut kl 06.35 imorse. Älskade lilla flicka <3


Nya nalle favvisar

Denna julen handlade såklart mest om lille grinchen i min mage. Helt underbart att Bebis fick så mycke julklappar och 2 nya nalle favoriter längtar efter att få bli kramade av liten.

Riktigt kramgoa små pajsare!


Slem och jäkelskap

Försökte ignorera de på julafton men igår gick de inte att ignorera mer. Jag är dunder förkyld! Känns väl sådär OM de nu mot all förmodan skulle komma en liten Bebis. Jag vill vara pigg och frisk nu den sista tiden under graviditeten, har ju klarat mig väldigt bra hittills.
Idag kommer mina föräldrar hit och fikar lite. Köpte en tv till sovrummet igår så pappa ska hjälpa till att fixa till de jag inte kan hjälpa Castor med. Låg mest i sängen och halvsov medans han skruvade och hade sig. Nu sitter tv:n där iallafall och vi invigde den genom att somna till natt på Museumet igår kväll. Jaa då har vi idag gått 8 dagar över tiden, börjar tro att jag kommer gå mina 21 dagar trots allt.

Vad tror ni ?



Skickar en liten Kram till Malin som också går i väntans tider och som hade en jobbig dag igår♥


v 42 (41+0)

Trodde jag skulle slippa magbilderna nu men ack nej. Ingen Bebis som behagat komma ut än. Hade en liiiiiiiten förvärk igår kväll men den räknas knappt. Idag är jag tillbaka som vanligt igen.
Finns ingen jätte intressant info om veckorna efter vecka 40. Här kommer iallafall dagens mage.



Enveten litet Bebis där inne.

Hade ni en bra jul ?


bf + 7

Jaha en vecka över tiden. Så idag går vi in i Graviditetsvecka 42, altså 41 hela veckor. Suck!
Återkommer med magbilder sen och skickar en jätte kram till Hanna som fick sin efterlängtade son igår. Grattis♥

Kram till er

Kikar in snabbt för att skicka en kram. Här äts de skinkmackor och dricks julmust. Återkommer senare eller under morgondagen. Ta hand om varann ♥




Dagen före jul

Ja så var den dagen här. Dagen före julafton! Dagen alla stressar så inför och så är den över på ett kick.

Är ni klara med alla förberedelser?

Dagen ska spenderas med Castor. Bara vi. Ska iväg o handla lite Glögg, vara i skogen med hundarna. Köpa knäck (Nej ja kokar inte knäck själv efter år av misslyckad knäck)
Vi ska inte köpa julklappar men de finns 2 personer som verkligen förtjänar julklapp och de är Castors Pappa och hans fru. Dom har varit så grymt hjälpsamma under hela graviditeten på alla möjliga sätt. Så vi ska iväg och se om vi hittar något passande till dom.
Ikväll blir de uppersittarkväll med Bingolotto, vem vet vi kanske kammar hem storvinsten.

Hur spenderar ni dagen före dagen ?

Förra Julen, våran juklappsvakt Diva♥


Älskar Halsbrännan . .

. . Inte!


bf + 4

Nej inga Bebisar på väg än.

Denna dagen har varit lååång och jag blev förvånad att klockan bara är lite efter 16. Vaknade 06.15 och kunde inte somna om så jag gick upp och åt lite frukost. Strax efter 07 försökte jag somna igen men då var de dags för Castor att gå upp så sömnen blev de väl sådär med.
Dagen har spenderats i skogen med hundarna och sedan blev de en tripp ner till stan med Emma. Jag behövde komplettera lite grejjer i sminkväskan. Va ju ett tagsen man unna sig något egentligen så idag va de dag.s Blev en fika och lite mys. Nu är jag hemma och ska däcka en timme eller två på soffan innan de är dags att lägga sig för kvällen!

Hur har eran dag varit ?




Underbara Snö



Jag älskar snön. Älskar att hundarna har så kul i den djupa snön. Älskar hur de gnistrar på marken. Jag har kommit på att jag älskar vintern. Tror de är för att jag är så galet varm och att komma ut är rent magiskt.
Nu är de rent o fint hemma, igen. De hade väl inte hunnit bli särkilt stökigt sedan förra veckans härj men nu luktar de sådär gott som de gör när allt är rent. Bebis verkar tycka om när jag håller igång o puffas o tumlar omkring därinne men inget tecken på att Han/Hon vill komma ut och säga hej till sin Mamma och Pappa.
Har även hunnit med lite mys med min underbara Emma som kom med chokladask och ett presentkort på La Copita som är en av Borås bästa restauranger. Hon e gullig hon♥
Har också varit ute på isen med hundarna och sett dom sladda omkring som Bambi (Castor också som vurpade ordentligt)
Nu blir de lite kvällsmys hemma hos familjen Good/Brorson. Ta hand om varandra!

Ny nedräkningskalender

Ja de är väl lika bra att påbörja en ny nedräkning. 3 veckor kan väl gå fort ?


Nu ska jag fortsätta städa ...

Bf + 3

Jaha 3 dagar över tiden idag. Visst längtar jag oerhört men börjat vänja mig vid tanken att gå över till Januari. Förra veckan körde jag på storstädning så allt skulle vara klart till Bebids kom. För något sa mig att den skulle komma i tid men såklart icke. Så idag blir de en ny storstädning, blir ju dammigt när man har två hårbollar och nu när solen lyser så syns de extra tydligt. Hanna försökte igår att driva ut bebisen med en vansinnes städning, idag ska är de bli min tur. Hon har fortfarande inte fått någon Bebis men ändå.
Varit ute på en underbar vinterpromenad med Hundarna och min underbara Sambo precis, jag älskar verkligen när de är -16 och strålande sol. De spritter nästan som vårkänslor.
Håll nu tummarna för att jag får igång lite värkar under städningen. Annars hörs vi senare♥



(Bjuder på en bild på våran egen Tomte Diva)

Grinchen

De är 4:a dagar kvar till Julafton. Vi har ingen julkänsla hemma o vi sörjer de heller inte. Denna julen blir ju lite som den blir då vi fortfarande går i väntans tider. Vi struntade i gran detta året och vi struntade även i julklappar. Har ingen ork att knö runt i butiker med alla stressade människor med min enorma mage och alla bakterier. Vi vet ju inte vart vi kommer vara på Julafton så vi "bojkottar" de traditionella julfirandet och om vi inte är på förlossningen på Jul så kommer vi vara hemma Bara jag och Castor. Jag som jobbar inom restaurang och har gått Hotell och restaurang linjen i Gymnasiet har hunnit tröttna på Julmaten dessutom då vi börjar med de minst en månad innan julen är här. Så de blir lite julskinka, vörtbröd, julmust och julgodis. De räcker och blir över då vi väntar på världens vackraste julklapp. När vi konstaterade att julen blir upp och ner kom vi på att vi måste döpa om Bebisen från Vulkanen till . . . . . . .Grinchen! Denna älskade lilla Grinch stal julen men ger oss i slutändan de vackraste 2 människor kan få - Ett barn!


Bebis Önskar Sig...

Varit ute på shopping runda med mamma idag och jag är så stolt att jag inte köpte Något. Fast de kliade i shoppingfingrarna så blidde de inget och jag är så stolt. MEN, Bebis hittade en del saker den ville ha.
Allt kommer från Cult Design och finns på Hedbergs Guld i Dalsjöfors eller på Milq.se


Är helt kär ♥


Mvc igen . . .

Ja nu har vi varit på MVC igen och kollat så Bebis mår bra och de gjorde den minsann. Ingen Bebis som vill kika ut än verkar de som. Har tid igen på Måndag nästa vecka, kan ju hoppas att man slipper. Har även fått en tid till specialist mödravården den 30/12 för att kolla om jag ska sättas igång då eller inte. Jag kan ju hoppas att Bebis bestämmer sig för att kika ut innan dess såklart. Men på ett sätt känns de skönt att ha ett nytt datum att se fram emot. Blir kanske en Januari Bebis trots allt.
Nu ska jag strax iväg med mamma och hjälpa henne shoppa julklappar. Jag o Castor handlar inga alls i år vilket känns underbart skönt. Julen blir ju ändå lite upp och ner för oss så vi tar de som de kommer.

Vad har ni för planer idag ?












































The Love Of My Life



Visst har jag de, mängder!



Här är mitt livs stora kärlek, pappan till mitt barn♥


V 41 (40+1)

Jaha så va vi inne i vecka 41 då ja. Säger inte att detta är sista magbilden men jag hoppas verkligen de iallafall. Magbilder och information kommer här mina vänner♥


Nu är din bebis sannolikt mellan 50-52 cm och väger 3.5-4 kg. Det är nu nära ditt beräknade förlossningsdatum och det är dagt för bebisen att födas. Det är dock bra att komma ihåg att många går över tiden, speciellt förstföderskor, så bli inte orolig om bebisen bestämt sig för att vänta ännu lite till. Du får nu gå på täta kontroller hos barnmorskan och ditt barns tillstånd övervakas noggrant.



Den lilla krabaten i magen är fullt redo för att komma ut nu men den verkar trivas därinne så vi får se. Älskade lilla barn!


bf +1

Frukost i magen, 2 hundar som snarkar högt , en sambo som tar sovmorgon. Här sitter jag och myser i soffan i väntan på att dagen ska börja. Bebis vill stanna ytterligare ett tag så de är väl bara att vänta. Om busfröet bara visste vad Mamma och Pappa längtar♥
Hur ska ni mysa till de på 4:e advent tro?
Vi ska ut på skogspromenad med djuren, handla mat o städa. Kul Söndag - tummen upp



Gäsp

Nej nu blir de till att inta soffläge för resten av kvällen. Väldans trötta av någon anledning. Höres imorgon♥

































Dagen med stort D

Ja då var den efterlängtade dagen här. Dagen vi väntat på i 9 månader. Idag ska Bebis komma till världen. Har gått 40 hela veckor och den 18:e December som vi längtat efter så är äntligen här. MEN inga känningar så jag tvivlar på att Bebisen kikar ut idag.
Har sovit ganska bra inatt och har ätit en bra frukost så nu ska jag bara vänta. Får se om de blir en December Bebis eller en Januari Bebis♥




Stillar frustrationen med en promenad

Även om jag inte gått över tiden måste jag erkänna att jag börjar bli otålig. Känner mig obekväm och otymplig. Bara ett litet tecken, en slempropp eller en förvärk är de för mycke begärt?
Idag är en jobbig dag, ska inte vara negativ här utan önskar er en UNDERBAR dag. Nu beger jag mig ut på promenad med Castor och vovvarna♥




Dagen före dagen ...

.. Ja idag är de dagen före beräknad förlossning. Självklart kommer jag tillhöra skalan som går över tiden och i Borås får man ju gå över med 3 veckor så jag kommer väl tilhöra den gruppen.
Inga förvärkar eller något annat tecken på att något skulle vara på gång. Visst de kan smälla till hux flux men min magkänsla säger att de kommer bli en Januari Bebis. Håll tummarna för att jag har fel!

Igår fick jag den underbara filten från Babyshop, de är vad jag kallar snabb levarans - inte ens ett dygn! Nu ligger den på vagnen och väntar på att få värma de vackraste man kan tänka sig- Vårat barn!
Spännande tanke!

Idag ska vi åka runt o kika på lite andningslarm. Finns massa olika så jag ska prata lite med kunnig personal och se vad dom rekommenderar. De är en billig försäkring tycker jag och jag vet att jag kommer ångra mig om jag inte köper de. Så de är de ENDA som står på schemat idag.

När kommer Bebisen tror ni ? Va me och gissa HÄR



Lufsar runt i min mysdress♥

Snöstorm

Ja vaknade kl 09 men jag trodde klockan va typ 07 för de va jätte mörkt i lägenheten. Tittade ut genom fönstret och såg att de va snöstorm. Inte mig emot, jag gillar snön men de är svårt att ta sig ut med djuren i snöyran när man är höggravid.
Bebis ligger och trycker på neråt vilket är väldigt obehagligt och ganska så smärtsamt. Hade jag vetat att smärtan ledde till något hade de varit en sak men nu gör de BARA ont. BF om 2 dagar och ingen känning what so ever.
Hur spenderar ni dagen?




Mätt o go



Började dagen med mina underbara vörtmackor med julskinka och till de ett glas julmust.
Till lunch åt jag chili con carne som va hiskeligt stark. Till de avnjöt jag ett glas mjölk som jag har dille på.
Där trodde jag att inte skulle äta mer men ack vad fel jag hade.
Blev bjuden på VÅFFLOR hos Katrin och Krille. Min gravidmage dansade och gjorde volter kan jag lova.
Nu ligger jag o Castor som två nerslagna hjältar i soffan och sappar mellan alla kassa program på TV.
När vi kom hem så hade underbara Emma tagit med hundarna på långpromenad så nu skipper vi ge oss ut i kylan mer idag och vovvarna ligger o snarkar i sina sängar.
Nu säger jag godnatt och hoppas ni haft en underbar dag.


Lundmyr of Sweden

Babyshop har öppnat dagens lucka. En BRA lucka om jag får säga mitt. 30% rabatt på deras Lundmyr Of Sweden sortiment och inte nog med de- fri frakt!
Jag kunde inte hålla mig utan gick in o klickade hem denna underbara filt som jag spanat på ett tag.


Är den inte underbar ?
Gå in och kika ni också → Lucka 15

Onsdag

Ja halva veckan har gått och idag är de 3 dagar till BF. Tiden rullar på snabbare än jag trodde den skulle göra. Har hållt mig ganska sysselsatt så de kan ju vara därför.

Igår kom de hem en kille från Trygg Hansa för att prata barnförsäkring med oss. Allt låter ju bra men de är så mycke om och men när de gäller alla försäkringar. Har ni någon barnförsäkring?
Vi får se vad vi bestämmer oss för, såklart ska Bebis ha försäkring men vilken är frågan.

Dagen blir lugn då bilen är iväg för att få tonade rutor, så de blir nog till att pilla lite här hemma. Har två hundar som ligger och stirrar på mig så jag får väl mysa lite med dom nu.




<3

Jag blir helt varm i hjärtat varje gång jag ser spjälsängen !




Mvc avklarat

Så nu va MVC besöket avklarat. Älskar att gå dit och lyssna på Bebis hjärta och se utvecklingen på magen.

Sf måttet ligger på 35. Enligt min BM så har magen sjunkt oerhört mycke
Bebis hjärtslag låg på 149 slag/min
Blodtrycket ligger på 115/70
1 kg viktuppgång sedan 1 December 14 kg sedan inskrivning

Tror inte detta är sista besöket hos BM men jag håller ju såklart tummarna. Även om jag räknat med att gå över 2 veckor, då blir man inte så förbannad när man inser att de faktiskt går över med 14 dagar.
Känns så märkligt att de lilla livet man burit i sin mage i 40 veckor kan kika ut vilken dag som helst. Väntan på att bli Mamma är underbar och både jag och din pappa längtar så efter dig♥




Mvc, sista gången?

Har precis avnjutit tre vörtbröd med julskinka på och ett stort glas Brämhults Apelsinjuice. Sämre kan ju dagen börja.
Ska sätta lite färg i ansiktet och sedan bege oss mot MVC, sista gången kanske om vi har tur. På Lördag är ju lillen beräknad och har den inte kommit tills dess så är nästa MVC tid på Måndag. Håll tummarna på att jag slipper de besöket.
Hur spenderar ni dagen ?




Julkalender hos Sara

JULKALENDERN 2010

Var med och tävla om en vinst varje dag, då luckan öppnas.
Stort vinstregn varje dag ända fram till jul.
Ta chansen att vara med och tävla du med här hos
 mig



SÅ HÄR GÅR DET TILL
Första luckan öppnas vid kl 9 onsdagen den 1 dec och vinnaren presenteras samma kväll efter kl 21 här på bloggen. För att vara med och tävla om fina priser från de olika företagen så ska du gå in och skriva en komentar till varje lucka. Mer om detta när vi drar igång på onsdag. För att öka dina vinstchanser så kan du redan NU kopiera bilden  och texten ovan och klistra in detta på din blogg, lämna sedan en liten komentar hos mig att du gjort detta och länk till ditt inlägg.

Tävling hos Sara

Självklart är jag med och tävlar om en skötväska från Willvin hos Sara i hennes julkalender.


Klicka på bilden ovan för att komma direkt till tävlingen.

Soliga Dagar = Dammiga Dagar

Ja de är väl enda nackdelen med solen, man ser allt Damm. Denna veckan har jag bestämt att sysselsätta mig så mycke jag bara kan för att skingra tankarna från förlossningen.
Så idag ska jag dammsuga,tvätta golven, damma lampor och gardinstänger, dammtorka bänkar, byta lakan, städa toaletten m.m.
De finns ju en del att göra och speciellt om man har 2 hundar som yr omkring likt två tornados. Ska även försöka våldägsta Jonna och hennes lille Joel denna veckan.
Men för nu är de storstädning som gäller. OM nu Bebis behagar att titta ut denna veckan är de skönt att ha de rent och snyggt när vi kommer hem från BB.

Hur får ni andra blivande mammor dagarna att gå ?


(Hundarna Älskar Snön Iallafall)

Sankta Lucia

Snön ligger vit på marken medans solen strålar gör så den glittrar likt kristaller. En hel del minusgrader är de dessutom. Kan de bli en bättre Lucia ? Ska ni lussa något idag?

Mamma tror att Bebis ska komma idag, varför vet jag inte men hon har sagt Lucia hela tiden. Vad tror du ?




Flicka eller pojke ?
När väljer han/hon att titta ut?
Vi är beräknade den 18:e December.

Vi har valt att inte kolla könet så de blir en suprise för oss också.
Va me och gissa vetja.

Jag tror att de blir en Flicka som kikar ut den 25:e December.
Castor tror också en flicka den 24:e December.



Svärmor Lena tror Flicka Natten mellan 12-13:e December

Mamma tror på en Flicka den 13:e December

Josephine tror på en Pojke den 16:e December

Emelie tror på en Pojke den 19:e December

Hilla tror på en Pojke den 20:e December

Anki tror på en Pojke den 20:e December

Lin tror på en Pojke den 20:e December

Jessica tror på en Flicka den 21:a December. Vikt 3650 g och 50 cm lång

Emma Saraisto tror på en Pojke den 22:e December

Malin tror den 23:e December men har ingen aning om kön

Mikaela tror på en Flicka den 23:e December

Madeleine tror på en Flicka den 26:e December

Kicki tror på en Flicka den 27:e December

Frida tror på en Pojke den 28:e December

Sarah tror på en Pojke den 30:e December

Ingrid tror på en Flicka men inget datum än






3:e advent lider mot sitt slut

Lagom till 4:e advent kan vi ha våran Bebis hos oss, spännande tanke va ?

Vi har landat i soffan efter en kvällspromenad med djuren. Iiiih va kallt de är ute, älskar de. Så skönt att gå ut i kylan och sen krypa ner under en filt utan att behöva svettas ihjäl. Tror bestämt att jag ska somna på soffan idag t.om. Festligt va?
Ville bara kika in och hoppas ni haft en mysig advent och en mysig helg över lag. Ta hand om varann!


Glöm inte att släcka adventsljusen


Tävling hos Carolina

”Jag är med och tävlar i Carolinas Julkalender om en valfri skötväska från Willvin 
(värd upp till
1095 kr)!  Var med och tävla du också!” 


Möblerat om

Ja gårdagen blev ju inte riktigt som vi tänkt oss. Både jag o Castor har känt oss lite halvkrassliga ett tag och tänkte ha en super lugn Lördag fram för tv:n. Men så blidde de inte riktigt.
Började med att jag gick upp 05.40 och kunde verkligen inte somna om. Så jag och Vovvarna åt frukost framför alla kassa morgonprogram.
Vid 11 kom Castors föräldrar och fikade, jätte mysigt verkligen.
Efter de hade vi tänkt att vila. Men ack nej. Vi fick för oss att bege oss mot Bosättningspiraten för att kolla om dom hade en amningsfåtölj i rimlig prisklass. De hade dom ICKE. Blev förvånad över hur dyra dom var då jag alltid fått för mig att de är lite utav en "B" -affär. Men vi hittade iallafall en jätte fin spegel då våran gått sönder.
Åkte och köpte mat och kollade lite blocket. Där fann jag den. En perfekt fåtölj att ha i Bebisrummet. Den befann sig i Göteborg så de va ju inte så långt heller. Så vi åkte in och hämtade den (velade ett bra tag inne i Göteborg innan vi kom rätt) så vi va väl hemma vid 21. Bägge slocknade direkt och är rätt pigga idag.
Så nu har vi flyttat in Bebissängen in till oss och ställt fåtöljen där sängen stog innan, jätte nöjda!
Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig redo för adventsfika hos Castors mamma.


Vad gör ni idag ?


Detta blev resultatet. Tack Farmor Lena för den underbara Musikmobilen ♥

v 40 (39+0)

Jag har varit så kass me uppdatering just när de kommer till nya veckor. Nu är de EXAKT en vecka till BF och här kommer info plus bild på min enorma mage.



Gravid Vecka 39
Du är nu gravid i vecka 39. Bebisen är omkring 50-51cm lång och väger 3.5-3.8 kg. De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen. Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födslen.




En siffrigt

Ja mina vänner , nu börjar nedräkningen på allvar. Idag är de 9 dagar kvar till BF. Självklart kommer ja gå över säkert 2 veckor men iallafall. Jag är lycklig och förväntansfull och njuter av att ha min stora underbara mage under jackan. Kommer sakna att klappa på den och känna buffar o sparkar där inne♥
O blir lite tårögd här nästan.

Dagen .. Den började aktivt med att stryka, vika o lägga in tvätt. Damma av och mysa till soffan med nytvättade plädar och kuddar. Bädda och mysa till de i sovrummet. Sen blev de en dusch och så kom min underbara Castor hem och vi åkte ut med hundarna och pulsade i den höga snön.
Nu är han tillbaka på jobbet och ska jobba ett par timmar och jag sitter med leggins, linne och mysiga tofflor. Ikväll blir de glögg afton med grannarna. För mig blir de saft glögg och för en av grannarna också, hon är nämligen också gravid ♥

Vad gör ni idag ?




Ut på äventyr

Jag har varit trött hela dagen och kan inte påstå att jag är piggare nu heller. Men Castor ska till tandläkaren 21.30 och som den snälla sambo jag är följer jag med till GBG och håller honom sällskap. Har varit med alla andra gånger han varit där så varför avvika från traditionerna.

Tänk att imorgon är de bara 9 dagar kvar till BF. Spännande!




TÄVLING - XBOX 360 KINECT

Självklart är jag med och tävlar om XBOX 360 KINECT hos Ammis. Perfekt att komma igång efter graviditeten.
Klicka på bilden nedan för att komma till hennes blogg.




Soffläge

Idag blir de inte mycke gjort de kan jag lova. Sover som en kratta nu mot slutet och de resulterar i att jag är trött resten av dagen. De är sånna här dagar man är glad att man är ledig.
Blev en promenad med hundarna för en stund sedan men de känns väl ungefär som att de är de enda som jag kommer att ha gjort idag. Har ett torkrum fullt med nytvättade kläder som nog gärna vill in i garderoben så de kanske jag orkar med ikväll.

Idag är de 10 dagar kvar till den 18:e December då Bebis är beräknad. Tror ju såklart inte den lilla vulkanen kommer på utsatt datum men iallafall.

Hur tillbringar ni dagen idag ?




BB - väskan

Nu är Bebis saker packade och klara iallafall. Wohoo de tog ju bara ett par veckor att färdigställa.

BEBIS
3 St Bodys ( 1 i storlek 50 och 2 i storlek 56)
3 Par byxor ( 1 par i storlek 50 och 2 par i storlek 56)
1 Tomte dräkt ( Man vet ju inte om Bebis kikar ut på julafton)
2 Par strumpor
2 Mössor
1 Tjock tröja
1 Overall för hemfärd
1 Napp
1 Snutte
1 Paket Blöjor
1 Paket Våtservetter

Nu är de bara resten kvar . . .

                                                              De enda som saknas är du våran skatt ♥






GravidTips

Inhandlade Amingsbh igår och tänkte lägga ut lite mer pengar på just den för att den ska sitta bra och hålla. Så jag gick förbi Change för där vet jag att man får kvalitet. Tack vare dom så har mina stora bröst äntligen fått rätt BH storlek, befriande!
Dom hade en riktigt fin amningsbh som satt som en smäck och fram till 19:e December så är de 30 % rabatt på hela deras sortiment så slå till om Change finns i din stad.


(Bilderna är lånade från Changes Hemsida)

Fick även tipset som kommer göra alla gravida kvinnor glada. Jag tror att alla kanske inte oroar sig men tänker på hur brösten kommer se ut efter amning. De är ju ganska vanligt att dom hänger mer än vanligt efter dom gjort sitt. Då fick jag tipset att man ska ha på sig BH så ofta man kan för att huden inte ska bli elastisk. Om man hjälper bröstmuskeln att hålla uppe bröstet så är chansen större att dom håller sig på plats. Dagens Gravidtips !

Ny dag nya tag

Vaknade strax för 09 och är inte de minsta utvilad. När C går till jobbet så vaknar jag nästan varje morgon och kan inte somna om. Jag som annars kunde sova om någon skulle släppa en bomb brevid mig. Tror de blir värre när jag inte går upp och kissar på nätterna då vaknar ja tidigt och kan inte somna om. Oj Oj vilka problem.

Fick en kul suprise när ja loggade in på bloggen idag. Vann en tävling minsann, de är inte varje dag.


Detta är 1 av 24 luckor i Linda Bloms julkalender och lilla jag var en av don lyckliga vinnarna. Har aldrig prövat Dusit It så de ska bli spännande.

Vad står på schemat idag ? Jo jag ska förbi knalleland igen och inhandla en till mysdress så jag har en extra att strosa omkring med. Sen blir de lite städning och fortsättning med BB-väskan. De går inte undan med den väskan men de har saknats en del grejjer som jag handlade igår så nu tror jag att den kan göras klar.

Vad har ni för planer idag ?


Grattis Jonna Och Martin

Idag blev dom föräldrar till sin son Joel Malkolm Bohman som imorse kl 08.46 kom till världen efter ett planerat Kejsarsnitt. 3490gram och 51cm lång. Stort Grattis till er Jonna och Martin♥




Bra start på denna Måndag

Varit vaken ett par timmar och myst i soffan med mackor och mjölk. Inte stressat för fem öre och varför skulle jag?
Tog precis en dusch och försökte raka mig lite här och var. Ni Gravida vet ju hur otympligt de är att nå alla skrymslen och vrår. Hur gör ni ? Tips är välkommet!
Idag blir de en sväng till knalleland, ska se vad som saknas till BB-Väskan och inhandla de så den kan packas klart någon gång. En morgonrock vet jag iallafall att jag behöver och en bra amningsbh.

Skickar idag en VARM tanke till 2 speciella människor vars liv idag kommer att förändras drastiskt, till de bättre. Tänker på er♥

Sovmorgon

Idag gick vi inte upp förrän 11. De hör inte till vanligheterna kan jag lova. Va uppe strax för 9 så hundarna fick kissa iallafall och sen kröp jag ner igen och somnade om för en gångs skull.
Så denna dagen går i seghetens tecken vilket kan vara skönt då vi inte kommer ha tid till detta lugn om ett par veckor.

Gårdagen spenderades hemma hos Jonna och Martin och de va riktigt trevligt. Där har vi människor precis i min smak, skrattade gott hela kvällen och vi blev kvar till efter 01.

Har börjat fundera en hel del på förlossningen idag me. Vill väl inte påstå att jag är nervös men ibland slår de mig vad som är på väg att hända och de är väl kanske med skräckblandad förtjusning. Läser förlossningsberättelser och blir lite nervös samtidigt som jag förstår vilken häftig känsla de är att se sitt efterlängtade barn för första gången. Jag märker att de inte är så långt borta då just förlossningen är de enda jag tänker på.

Försöker ladda upp bilder men de verkar svårt idag så jag sla försöka med Magbilder senare♥

Inatt fick vi Bebis ..

.. Men de va ju tyvärr bara en dröm. Men oj sikken dröm sen. De blev iallafall en liten Hugo inatt. De är ju de som Castor tror att de kommer bli : "Män gör män!" Ha Ha!
Jag längtar så efter att se vad de är för litet knyte som gömmer sig därinne och ja drömmer ofta om bebisar. Inte bara förlossning utan alla möjliga bebisrelaterade drömmar.
Har svårt att förstå att den är beräknad om 13 dagar. Om jag har tur så kommer den runt just den 18:e December, även om jag tror att den gottat in sig så i min mage att den väljer att stanna ett par dagar över tiden. Njuter av slutskedet av graviditeten och egentiden med min underbara sambo. Tids nog blir vi 3 och den dagen kommer när den kommer♥
Idag har jag gått 38 hela veckor (38+0) så nu är jag inne i graviditetsvecka 39. Ofattbart att de va 8 månader sedan jag kissade plus på stickan. Den 8:e april är ett datum som vi aldrig kommer glömma.


(Castor och Jag på stranden i Indien Januari-2010)

Förlossningsbrev

Idag satte jag mig o skrev ett litet förlossningsbrev som jag tänkte visa för BM nästa vecka. Egentligen tycker ja de känns lite onödigt med tanke på att jag har ju ingen aning om hur jag kommer vilja ha de den dagen de gäller. Men här kommer de iallafall, kom gärna med synpunkter.


FÖRLOSSNINGEN

Jag ska försöka få ner lite önskemål och tankar angående förlossningen. Detta är vårat första barn så vi har ingen aning om vad vi har att vänta oss. Jag kan inte påstå att jag är särkilt rädd inför själva förlossningen men såklart vill jag ju att den ska vara så smidig och lätt som möjligt.


Jag har ett enormt stort stöd i min sambo/pappan till barnet Castor och att han är vid min sida hela tiden är A och O under förlossningen och efter likaså. Jag vill att han ska vara delaktig under alla delar av förlossningen och jag vill att personalen håller honom underrättad om vad som händer då jag inte vet hur jag kommer att vara under själva förlossningen.


När de kommer till bedövning vet jag egentligen inte vad jag ska skriva. Bortsett från lustagas så känner jag just nu att epidural är den enda bedövningen jag vill ha. Jag och Castor har gått profylax kurs och jag hoppas kunna använda mig av andningen under förlossningen. Men som sagt, mycke kan ju ändras fram tills de är dags att föda.
Om de finns möjlighet så hade jag gärna velat ha ett rum med badkar.


Jag litar väldigt mycke på personalen på förlossningen och tror att dom kommer göra ett fantastiskt jobb. Jag vill att dom försöker hålla mig underättad under alla förlossningens skeden så gott de går.

 



Morgon mys med bebis, frukost och greys an...

p031210_08_25 (MMS)

Morgon mys med bebis, frukost och greys anatomy. Vill inte lämna sängen på hela dagen!


Jag ser de snöar jag ser de snöar ..



Har tänt lite ljus, plockat undan och myst till de i mina nya sköna tofflor. Castor är iväg och fixar med bilen så jag njuter av liten egentid. De snöar ute, sådär fridfullt och lugnt som är så underbart. Jag älskar vintern när de verkligen är vinter, alltså snö och kallt. Som höggravid är jag varm hela tiden så att ta sig ut i kylan är rent befriande för mig.
De närmar sig för en liten Bebis i familjen Good/Brorson, när tror DU att den kommer ? Glöm inte att vara med och gissa HÄR.


Irriterad på MVC

Ja igår va ju mitt efterlängtade besök hos MVC då vi skulle skriva förlossningsbrev b.la. MEN hon hade glömt av oss och va ledig igår och hade trott att vi skulle kommit i förrgår. Trösten vi fick va att: Jo men vi ska ju iallafall se till att ni inte får någon faktura.
NÄHÄ? De va ju inte vi som gjort fel de va ju dom. Så förlossningsbrev blidde de inget iallafall men jag fick träffa en annan BM som mätte magen och lyssnade på hjärtat. Hjärtslagen pendlade mellan 146-150 slag/min. Allt såg fint ut och huvudet va fortfarande fixerat. Magen har sjunkt så SF måttet har krympt med 1 cm. Jag följer min kurva precis som jag ska, järnvärdet har gått upp såpass mycke att BM sa att jag kunde fuska med järntabletterna. Idag är de bara 15 dagar kvar till beräknad BF och om jag har riktigt riktigt tur så går jag inte över jul. Vore mysigt att ha vårat barn med oss på julafton, speciellt då jag igår inhandlade en tomtedräkt i storlek 56. Vore mysigt med våran egen lille tomte på julafton. Bättre julklapp kan man ju inte få.


De är ju så gulligt så man nästan ramlar av stolen ♥
129:- på Lindex

OCH nedräkningen fortsätter såklart .....